Изложби

"Поле(т) на въображението" - изложба на Кирил Кацаров в галерия "ЛИК"

Изложба живопис, 8-21 февруари 2017 г.

"Поле(т) на въображението" - изложба на Кирил Кацаров в галерия "ЛИК"
Кирил Кацаров. "Мобилен натюрморт"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия „ЛИК“                        
представя от 8 до 21 февруари 2017 г.

Кирил Кацаров

„Поле(т) на въображението“


Откриване на 8 февруари, сряда, от 18.30 
галерия „ЛИК" - ул. “Лайош Кошут“ №37

         
Кирил Кацаров е сред младите представители на съвременната арт сцена в България. Определя себе си като изследовател на модерните времена и обича предизвикателствата. Роден е в София през 1977 година и започва да се интересува от изкуство още в ранните си години. Неговото нестандартно възприятие за света може да се проследи още в първите му рисунки и графики. Страстта му към изкуството го води в света на рекламата, където той доразвива креативността си и участва в създаването на редица рекламни кампании за водещи международни брандове.

Кирил е завършил живопис в Националната Художествена Академия в класа на проф. Андрей Даниел и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби, групови участия и фестивални прояви в София и страната, а през последните години активно участва и в арт форуми в Германия и Англия. Миналата година авторът присъства и на „Нощта на музеите“ в София със самостоятелна open-air изложба на цялостното си творчество на „Mоста на влюбените“. Някои от най-значимите му арт проекти са: „Място за вашата реклама“, “Труд International”, “Спорт Unlimited” и „Рентгеново пътешествие“.

Провокативен стил, изчистени линии, различна гледна точка, смела импровизация, ярки образи и цветове - това е магията на Кацаров. За него експериментът винаги е водещ, а полето за арт изследване – безкрайно.  Затова и концептуалните му проекти се превръщат в истинска метафора на съвременния свят, който ни заобикаля.

В галерия „ЛИК“ Кирил Кацаров ще представи своите „творчески полети на въображението“ през последните години в сферата на живописта. Новата изложба обединява различни периоди и стилове, като проследява развитието на автора като мироглед, техника, медиа и тематика.

В рамките на две седмици любителите на изящното изкуство ще могат да видят за първи път непоказвани творби на автора, редом до някои от най-енигматичните му и разпознаваеми платна.

Изложбата може да бъде разгледана
до 21 февруари 2017 г.
Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
06.02.2017 г. 17:28
Етикети:
Посетено:
1693
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25071-pole-t-na-vaobrazhenieto-izlozhba-na-kiril-katsarov-v-galeriya-lik