Изложби

Изложба на Иво Бистрички, Александър Вълчев и Слав Недев в галерия "Стубел"

Изложба живопис, 6-25 февруари 2017

Изложба на Иво Бистрички, Александър Вълчев и Слав Недев в галерия "Стубел"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Стубел"
представя

Иво Бистрички, Александър Вълчев и Слав Недев

Изложба живопис

6-25 февруари 2017


Зад изложбата няма да намерите тема и концепция, няма условности и предварителни уговорки. Художниците работят в крайните зони на конвенционалната картина, експериментират и изследват и това е свързващото звено помежду им.

В картините и на тримата автори ще видите своеобразен разрез, „дисекция“ на формата, върху която работят; дали това е обект, урбанистичен пейзаж или тяло, те я разгъват, чертаят, дълбаят и запълват. Ползват я като шаблон и като текст , като фон и анатомия; променят гледната точка, провокирайки напрежение и интерес.


Александър Вълчев:

Откривам красотата в семплите неща, тези, които другите пренебрегват. Комбинирам ги, подреждам ги и ги доизмислям. Получавам абстрактни композиции, в които изходният материал е загубил първоначалното си практично предназначение и е придобил нова естетическа функция.


Иво Бистрички:

Метафизика на тялото
Малки органи с неясна функция, елементи и механизми за свръзка, големи сърца.
Думи, текстове, препинателни знаци и части от новини, черти и полуокръжности.
Останали спомени, носталгия, черни дупки, парчета щастие и малко любов.


Слав Недев:

Серията Пост-урбанистични визии изпреварва времето на днешното високо урбанизирано индустриално общество и представя една действителност, в която по някаква причина хората са изчезнали и само останките от тяхната дейност (предимно архитектура) и подобни на сенки силуети напомнят за оживения градски живот. Природата постепенно отвоюва пространство, което й е било отнето и животът, противопоставен на бетона и стъклото, започва отново.


Автор:
Росица Доганджиева
Публикация:
03.02.2017 г. 20:20
Посетено:
1221
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/25054-izlozhba-na-ivo-bistrichki-aleksandar-valchev-i-slav-nedev-v-galeriya-stubel