Изложби

Vivacom art hall представя проекта "Номад"

Съвместната колекция от живопис, мода и текстилна графика на трима млади творци е вдъхновяващо пътуване през културните пластове

Vivacom art hall представя проекта "Номад"


◊ СЪБИТИЕТО

На 17 януари от 19.00 ч. във VIVACOM Art Hall ще се състои премиерата на „Номад“ – съвместен проект на Аменун Женева и платформата за съвременни визуални артисти Advertising Artists.

Експозицията събира живопис на Аменун Женева, модна колекция на Рая Кърпачева и  текстилна графика на Андон Георгиев-AndonastY, обединени от идеята за свободата на движение и номадството като пътуване през различни културни пластове.

След успешното гостуване на Advertising Artists през миналата година във VIVACOM Art Hall с изложба на 12 съвременни илюстратори в рамките на проекта August Illustrated, сега прогресивният колектив на млади творци дава своята спонтанна интерпретация на концепцията за номадството с една оригинална експозиция. На откриването й посетителите на най-популярната столична галерия за съвременно изкуство ще станат свидетели на ревю-пърформанс сред картини, под ритъма на специално селектирана музика от популярен DJ. Цялостният графичен дизайн на изложбата е дело на Стефан Чинов.

„През призмата на съвременния градски свят номадът е човек, който свободно се движи през социалните, културни, политически и индивидуални територии. Той е отворен към всичко, което го заобикаля, с лекота влиза в различни среди и субкултури, обменя с тях информация, преживявания и опитност, и същевременно запазва своята независимост“ – споделят авторите на изложбата, за които тя се явява едно вълнуващо пътешествие, към което са поканени да се присъединят всички ценители на съвременнота българско изкуство.

Експозицията „НОМАД“ ще може да бъде разгледана до 6 февруари 2017 г. във VIVACOM Art Hall на ул. „Ген. Гурко“ №4.


* * * 

Advertising Artists (www.advertisingartists.eu) е общност от визуални артисти, които търсят нов език с марките, тези модерни артефакти на цивилизацията ни. Те вярват, че чрез спонтанната интерпретация, чрез провокацията и нестандартните идеи, чрез любопитство преживяването с дадена марка или продукт могат да намерят изцяло нов смисъл и качество в по-широкия контекст на общността.

 


Автор: Vivacom Art Hall
16.01.2017 г. 16:07
Посетено: 1663
Етикети: съвременно българско изкуство, Advertising Artists, проект, изложба, Vivacom Art Hall, Андон Георгиев-AndonastY, Рая Кърпачева, Аменун Женева, Номад
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24950-vivacom-art-hall-predstavya-proekta-nomad