Изложби

No standard - нестандартни форми в природна среда

Гостуващ проект в Център за съвременно изкуство - Пловдив

No standard - нестандартни форми в природна среда


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба No standard, проект на организация "Светъл ден", представя фотографии, видео, инсталации в Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня Старинна от 1 до 10 юли 2006 г. Откриване на 1 юли (събота) от 18.00 ч.


◊ ОТ АВТОРИТЕ

"Настоящият проект представлява двустранен обмен между младежки неправителствени организации от България и Полша. Целта ни е, със средствата на модерното изкуство и по-точно – инсталацията и пърформанса, да превърнем природната среда около нас от пасивен фон, който на моменти дори забравяме, в активна съставка на живота ни. Основното мото на този обмен е – изкуство без ограничения, универсален език, чрез който всички можем да общуваме и да откриваме света около себе си, за себе си и за останалите.

„Нестандартни форми в природна среда” е проект в развитие. Първи етап на проекта бе уъркшоп в град Мелник, следват изложби в Шумен, Пловдив и София. Предвидили сме във всяка следваща изложба от проекта да реализираме и нови творби, свързани със спецификата на пространството.

Проектът се реализира с подкрепата на програма „Младеж” на Европейския съюз, координираща са от Министерството на младежта и спорта, Швейцарска културна програма в България, както и със съдействието на Полски институт, София, Център за съвременно изкуство, Шумен, и Сдружение "Изкуство днес", Пловдив."

Автор:
Елена Вълкова, сдружение "Изкуство днес"
Публикация:
28.06.2006 г. 13:44
Посетено:
499
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2495-no-standard-nestandartni-formi-v-prirodna-sreda