Изложби

Фотоизложба „Моите предци на война“ в Националния военноисторически музей

Изложбата е създадена от ученици и е част от едноименния проект на НВИМ

◊ СЪБИТИЕТО

На 12 януари (четвъртък), от 15.30 часа в Националния военноисторически музей (НВИМ) на ул. „Черковна“ 92 ще бъде открита пътуваща фотоизложба „Моите предци на война“. Тя е част от едноименния проект на НВИМ, реализиран с финансовото съдействие на Министерството на културата.

В проекта се включиха ученици от 97 СУ „Братя Миладинови“, Националния учебен комплекс по култура и Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“. В рамките на десет срещи с музейни експерти от различни области те преминаха през целия процес на създаване на изложба – от прецизирането на концепцията, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове до обработването на изображения и тематичното им композиране. Крайният продукт от техните усилия е изложбата „Моите предци на война“, която преплита личните родови истории на младежите с големия разказ за Първата световна война.

Фотоизложбата може да бъде разгледана до 12 февруари в Националния военноисторически музей, след което ще бъде представена във филиалите му – Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба във Варна, Музея на авиацията в Пловдив, и в редица български училища.

 


Автор: НВИМ
11.01.2017 г. 16:33
Посетено: 568
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24911-fotoizlozhba-moite-predtsi-na-voyna-v-natsionalniya-voennoistoricheski-muzey