Изложби

Изложба "Време с тяло на дъб"

Обща коледна експозиция в Галерия Гешов

Изложба "Време с тяло на дъб"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия Гешов
представя

Време с тяло на дъб

Обща коледна изложба
14.12. – 28.01.2017 г.

През коледното време витае особена духовност. Сетивата са изострени. Понякога до болезненост, до граничност. И се стига дотам, че някак естествено ни спохожда съзнанието за нашата заедност като род, народ, човечество.

Потопени във флуидността и приятната суета на коледното настроение, усещаме мистичната притегателната сила на нещо друго, долавяме отвъдното. Настройваме се на фините честоти, в които с лекота се разбираме.

В поезията, в музиката, във визуалните изкуства. Защото времето е сложно, пресечено, фрагментарно. Онова, което има да идва е неизвестно и смутени от осъзнаването на неясния хоризонт, търсим опора в смисленото, доказало се през годините. С други думи в традицията. Събираме се в едно, за да си дадем сила и всеки да прегърне пътя си, по който да дава плодове. Можем да визуализираме казаното със ствола на дъба и неговите клони, с изобилен плод. Дъбът визуализира прехода като устойчивост, здравина и надежда. Все опори и ориентири за ценности и сила.

Ето защо се появи това заглавие на общата изложба, която показва усета за свят на различни съвременни художници през предметността до абстракцията:

Албена Петрова, Атанас Стаменов, Васил Василев-Васо, 
Галина Александрова, Даниела Хаджиева, Димитър Кирчев, Добромир Иван, Дончо Захариев, Екатерина Енева

Елена Георгиева, Елица Баръмова, Мария Райчева, Николай Русев, Николай Тодоров, Стефан Петрунов, Тодор Димитров, Цветан Казанджиев, Цветан Манев

Автор:
Галерия Гешов
Публикация:
15.12.2016 г. 17:30
Посетено:
1093
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24842-izlozhba-vreme-s-tyalo-na-dab