Изложби

"Спомен за Рая" - изложба на Анна Димова

15-30 декември 2016, галерия "Париж

"Спомен за Рая" - изложба на Анна Димова


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Париж"
представя

Анна Димова

"Спомен за Рая"


Изложба живопис

15-30 декември 2016

Вернисаж: 15.декември, 18.00 часа
ул. „Цар Самуил“ 47, София


На 15 декември от 18.00 ч. в галерия „Париж“ се открива дебютната изложба на художничката Анна Димова, която до момента има редица успешни, самостоятелни експозиции в чужбина и нито една такава на родна земя. С огромно удоволствие галерия „Париж“ ще стане първото пространство, което ще покаже пред българската публика творчеството на Анна Димова.

„Спомен за Рая“ изразява една много дълбока същност на художничката – търсенето на изгубената връзка с Бога. Райската градина преди грехопадението, Адам и Ева, животните, цветята, дърветата – всички те облени в мощни, ярки цветове, които заливат зрителя със своята сила и категоричност и го оставят бездиханен в своето съзерцание.

Картината „Ева“ е нещо като квинтесенция на цялата експозиция – там първата жена е притихнала в своята бременност, а тя е бременна със спомените си за изгубения Рай, с копнежа си по онова вечно, съвършено, любящо, изчезнало място... Но тя го е съхранила в себе си, тя го пази, там е споменът за Бога и никой не може да ѝ го отнеме.

Едноименната картина „Спомен за Рая“ пък ни показва друга част от Райската градина – тази без човешкото присъствие, а само с Райската птица, заобиколена от цветя, цветя, много цветя.

Ще бъдат показани и творби, пресъздаващи любовта между двама души, между котките и хората, между природата и човека, с една дума – творби изразяващи живота в цялата му пълнокръвност и виталност.

В изложбата освен картини, ще бъдат изложени и дървени предмети, които авторката претворява от обикновени чиния, сандъче или стълба в необикновени и изящни произведения на изкуството. Това не е случайно, тъй като Анна Димова е възпитаник на художествената гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“.

Анна Димова е творец, който експресивно, със замах, но едновременно с това и със завидна лекота излива своя свят върху платната и търси прекия, директен контакт със зрителя.

Освен художник, тя е и психотерапевт, както и много добър писател. Успява да съвмести в себе си три таланта, като всички те се занимават с едно-единствено и най-важно нещо – необятната човешка душа!


С тази изключително цветна изложба, галерия „Париж“ пожелава на своите посетители и автори светли Рождественски празници и благодатна нова година!

Експозицията може да бъде видяна до 30 декември, както и онлайн в сайта на галерия „Париж“.
www.gallery-paris.com

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
14.12.2016 г. 17:09
Посетено:
945
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24832-spomen-za-raya-izlozhba-na-anna-dimova