Изложби

Студенти от АМТИИ представиха изложба в Балабановата къща

Студенти от АМТИИ представиха изложба в Балабановата къща


Изложба на студенти от IV курс от факултет „Изобразителни изкуства” в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив (АМТИИ - Пловдив) бе открита в Сводестата зала на Балабановата къща.

Събитието се организира от Студентския съвет при висшето учебно заведение и ОИ „Старинен Пловдив”.

Инициативата се осъществява за втора поредна година, като идеята е младежите да представят част от своето творчество, тъй като завършват висшето си образование. Всеки от тях показва най-доброто от себе си, като няма определена тема.

Авторите, които излагат творбите си, са десет: Жаклин Павлова, Ваня Йорданова, Мария Варадинова, Божидара Делчева, Христина Пейковска, Офелия Кирева, Елена Младенова, Мартина Колева, Никол Георгиева и Даниел Иванов.

Студентите, участващи в изложбата, са от три специалности: „Сценография”, „Дизайн на облеклото” и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”.

„Успех във Вашия творчески път занапред!”, обърна се към своите възпитаници доц. д-р Зора Янакиева, декан на факултета „Изобразителни изкуства”.

„Бъдете горди, че сте завършили тази академия. Идеята е да станете автори в един прекрасен град на
художниците като Пловдив”, каза доц. д-р Магърдич Касапян, преподавател на студентите по специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”.

„Творбите, подбрани от Вашите преподаватели в тази изложба, са уникални.На добър час!Ако досега сте живели, за да учите, научете се да живеете!”, призова младите хора ректорът на АМТИИ - Пловдив проф. Милчо Василев.

Всички автори получиха грамота за участие в изложбата по случай студентския празник 8-ми декември от председателя на Студентския съвет при висшето учебно заведение Събина Бодурова.

Изложбата може да бъде разгледана до 18 декември.

Автор:
ОИ "Старинен Пловдив"
Публикация:
08.12.2016 г. 14:33
Посетено:
1104
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24777-studenti-ot-amtii-predstaviha-izlozhba-v-balabanovata-kashta