Изложби

Благотворителна изложба-конкурс „Зимна приказка“ в БНР

От 2 до 14 декември 2016 в Мраморното фоайе на Българското национално радио

Благотворителна изложба-конкурс „Зимна приказка“ в БНР


Мраморното фоайе на Българското национално радио от 13 часа на 2 декември 2016 г. ще се превърне в огромно творческо ателие за Коледната благотворителна изложба-конкурс „Зимна приказка“. БНР, Националният омбудсман, Българският Червен кръст, Федерацията на организациите на карикатуристите, Съюзът на българските художници – секция Карикатура и Партията на Добрия хумор ще подпомогнат по този начин в навечерието на Коледа семейства на деца, претърпели инцидент на пътя.

Омбудсманът Мая Манолова и председателят на БЧК Христо Григоров и много от гостите ще рисуват за деца, пострадали на пътя. Заставайки пред платната те ще подкрепят каузата. В изложбата-конкурс ще се включат големи български карикатуристи, известни обществени личности и деца, които ще рисуват по темата "Пътна безопасност“. Творбите на всички ще бъдат разпродавани на символични цени в импровизиран търг, а събраните средства ще са за благородната кауза.

Само за първите 10 месеца на т.г. при 5 639 ПТП са загинали 525 души, а 7 132 ранени. От януари до октомври 2016 г. при катастрофи са загинали 32 деца, което е повече в сравнение с цялата 2015 г., а 1 015 са ранените. По-голямата част от малчуганите са получили тежки физически и психологични травми. Най-често те са пострадали на пешеходна пътека. Все по-тревожна е тенденцията родители да возят децата си без задължителните столчета.

Изложбата „Зимна приказка“ цели да набере финансови средства, както и запазени или нови детски играчки и книжки, с които за празника ще бъдат зарадвани деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.

Произведенията на карикатуристите и коледни картички с техни произведения ще се продават на входа на БНР до закриване на изложбата на 14 декември 2016 г.


Автор:
БНР
Публикация:
30.11.2016 г. 16:48
Посетено:
844
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24719-blagotvoritelna-izlozhba-konkurs-zimna-prikazka-v-bnr