Изложби

Нов български университет открива изложба по случай Международния ден на хората с увреждания

От 5 до 15 декември във фоайето на Аулата на НБУ ще бъдат изложени фотоси на двадесет млади и талантливи творци със зрителни увреждания

Нов български университет открива изложба по случай Международния ден на хората с увреждания


◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение „Право на зрение – България“ и Нов български университет представят благотворителна изложба „Равни с мен“ по повод Международния ден на хората с увреждания (3 декември). Събраните средства от благотворителната инициатива ще послужат за оказване на подкрепа на даровити младежи с увредено зрение. Изложбата ще продължи до средата на месец декември.
 
Предизвикателното събитие дава възможност да се насладим заедно на творбите на двадесет млади и талантливи творци със зрителни увреждания, дръзнали да се отправят на необичайно приключение по пътеката на фотографското изкуство.

Изложбата ще бъде разположена във фоайето пред Аулата на НБУ, а официалното й откриване ще се състои на 5 декември 2016 г. от 18:00 часа.

Изложбата представя изобилие от любителски кадри с изненадващо красиви съчетания от цветове и форми, запечатали пъстра палитра сцени от живота на хората с увредено зрение. Необработените снимки не просто потвърждават думите на Хелън Келър, че „най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видени, нито докоснати; те се усещат в сърцето“. Изображенията са също така и нагледно доказателство за творческите заложби и умения на незрящите и слабо виждащите хора, които заслужават възможност за равноправно участие в образователния, трудовия и културния живот на българското общество.


Автор:
НБУ
Публикация:
29.11.2016 г. 15:36
Етикети:
благотворителна изложбафотографияизложбанезрящиНБУ
Сдружение Право на зрение – България
Посетено:
1014
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24707-nov-balgarski-universitet-otkriva-izlozhba-po-sluchay-mezhdunarodniya-den-na-horata-s-uvrezhdaniya