Изложби

"Портретът на живота" - фотографска изложба на хора с нарушено зрение

2 декември 2016 - 5 януари 2017, БНП Париба - София

"Портретът на живота" - фотографска изложба на хора с нарушено зрение


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация Графия представя "Портретът на живота" - фотографска изложба на хора с нарушено зрение, участници в обучение по сетивна фотография по проект „Камера Лусида“.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Столична община, със съдействието на Софийска градска художествена галерия и в партньорство с БНП Париба.

Експозицията е финал на курса „Камера Лусида“ и събира в салона на БНП Париба фотографии на хора с липсващо или частично нарушено зрение. Курсът им помага да научат как работи фотоапаратът и как да боравят с него така, че без помощта на зрящ човек да могат винаги да го използват, а при по-голямо желание и да се изразяват творчески чрез медията на фотографията. Освен фотографии на стените, ще има  прожекция на мултимедиен екран на всичките фотографии с текстове и информация за изложбата. Също така ще има тактилни карти към някои от фотографиите с аудио описания. По този начин хората с нарушено зрение ще могат да видят изложбата.

Всеки един от участниците създава фотографии по собствена концепция в контекста на темата на изложбата „Портретът на живота“, като прилага наученото в курса.

Преподавател по сетивна фотография и куратор на изложбата: Алберто Стайков – Магистър фотограф-художник.

Асистент-преподавател: Нели Параскевова.

Фотографиите, включени в експозицията, могат да се видят от 2 декември 2016 до 5 януари 2017 г. в салона на БНП Париба на бул. „Цар Освободител“ 2 в София.

 

 

Автор:
Росица Рангелова
Публикация:
21.11.2016 г. 14:15
Етикети:
фондация Графиянезрящифотографияизложба
сетивна фотография
увредено зрение
Посетено:
855
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24638-portretat-na-zhivota-fotografska-izlozhba-na-hora-s-narusheno-zrenie