Изложби

"Scrap Chic" - изложба на Димитър Минков

Скулптури и колажи в галерия "Париж"

"Scrap Chic" - изложба на Димитър Минков


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Париж"
представя

Димитър Минков

Srap Chic


Скулптури и колажи

07.11.2016 – 19.11.2016


На 7 ноември се открива „Srap Chic” - третата организирана от галерия „Париж“ самостоятелна изложба на Димитър Минков. Това е изключително търсещ автор, който работи в областта на абстрактната живопис, стийм пънка, колажа и скрап скулптурата.

Заглавието „Scrap chic” е много показателно и до голяма степен обяснява същността на експозицията. Ще бъдат изложени петнадесет робота направени от различни предмети, които са останали непотребни, забравени и ненужни в нечий дом. Изоставени парчета реалност, които заживяват своя нов живот в малко смешните и много симпатични роботи – скулптури. Всъщност това са едни умалени хора (плюс едно куче), които карат мотори, гледат през бинокли, перчат се, наблюдават умно, вървят към важни задачи или просто те очакват. Чайници, лейки, ръждясали кутии от тахан - халва, колелца, транзистори, бъркалки, стари вилици, подноси и телефони са вградени в тези симпатични герои, които могат да ни напомнят за самите нас, за близките ни приятели или пък за някои странни наши роднини, и това да предизвика смях, умиление и дори малко тъга по нещо безвъзвратно отишло си. Защото това са не просто роботи излезли от скрапа, а ярки характери, изразителни типажи, изобщо – важни същества!

Посетителите ще могат да видят и двадесет колажа, които притежават същото чувство за хумор и намигване към зрителя, тъй като представляват смесица от съвременни холивудски знаменитости, царски особи, модни величия и съвсем неизвестни хора, които са фино иронизирани чрез цялата индустрия, която ги създава.


Димитър Минков е неуморен създател, това е творец, който не спира да наблюдава невидимото за нас, да го претворява в нещо познато и близко до душите ни и да го поднася щедро, със замах, събуждайки любопитството ни и провокирайки мислите ни.

Експозицията може да бъде видяна до 19 ноември в галерия „Париж“, както и онлайн в сайта на галерията (www.gallery-paris.com).

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
05.11.2016 г. 14:17
Посетено:
785
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24532-scrap-chic-izlozhba-na-dimitar-minkov