Изложби

"Полет над деня" - изложба на Николай Ангелов-Гари в галерия "Ларго", Варна

Самостоятелна изложба живопис, 3-24 ноември 2016

"Полет над деня" - изложба на Николай Ангелов-Гари в галерия "Ларго", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Ларго" представя

Николай Ангелов-Гари

„Полет над деня”
изложба живопис

03 ноември – 24 ноември 2016 г.

Откриване на изложбата:
3 ноември 2016 г., четвъртък, от 18:00 часа в Арт галерия "Ларго" - Варна, ул. "Хан Крум" №8 

 
От 03 ноември 2016 г. Арт галерия "Ларго" ще представи четвъртата поред самостоятелна изложба във Варна на бургаския художник Николай Ангелов-Гари. Експозицията се нарича „Полет над деня“ и за нея авторът се подготвя цяла година. В двадесетината картини ще открием любимите на автора теми за семейството, за любовта, за очарованието на откривателството, за вълненията от първите любовни трепети. За тази експозиция Гари споделя, че това е най-дълго мислената и преживяваната до този момент изложба, най-цялостната и завършената. Рисувана е дори не толкова за публиката, колкото за да успее художникът да извади на показ отдавна премисляни теми, които го вълнуват, да може да ги откъсне, да ги „изтръгне“ от себе си, да ги прехвърли върху бялото платно и да ги съзерцава и премисля отвън, отстрани.
   
„Полет над деня“ ни кара да загърбим делничното, да се опитаме да се откъснем от ежедневните проблеми, да зареем поглед отгоре, от високо, от „птичи поглед“ към простичките, ежедневни, малки радости, от които е съставен човешкия живот. Дребни наглед, малки случки, които стоплят сърцето ни – усмивката на скъп човек, прегръдката, която ни вдъхва сигурност и сила, споделеният миг с този, който е нашият спътник в добро и зло. Политайки над ежедневието, гледайки го отгоре и отвисоко, може би ще открием, че всъщност важните неща са най-достъпните и са през цялото време близо до нас, ако имаме очи да ги видим и сърце, да ги усетим.
   
Очакваме ви на откриването на изложбата на Николай Ангелов-Гари на 03 ноември 2016 г., четвъртък, от 18:00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна, на ул. "Хан Крум" №8. Изложбата продължава до 24 ноември 2016 г. Повече снимки можете да видите на www.largogallery.com.
 

◊ ЗА ХУДОЖНИКА
   
Николай Ангелов-Гари е роден на 13 ноември 1978 г. в Карлово. През 2003 г. завършва ВТУ "Св. св. Кирил и Методий” със специалност "Скулптура”, но работи основно в областта на живописта. От 2009 г. е член на Дружеството на бургаските художници и участва активно във всички изложби и събития на групата. Има 12 самостоятелни изложби във Варна, Бургас, Карлово, Пловдив и София и множество участия в сборни експозиции. Николай Ангелов-Гари има три самостоятелни изложби в Арт Галерия "Ларго" – „Приказка” (2012), „Нов ден” (2013) и „Любовни пространства” (2014).

През 2014 г. Гари печели Наградата на СБХ за млад художник на Националната изложба „Приятели на морето” в Бургас. През март 2015 г. Николай Ангелов-Гари спечели Голямата награда „Златният Езоп” на XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, Габрово 2015.

Художникът работи и в областта на иконописта и е участвал в изписването на параклис “Св. Пантелеймон” в гр. Карлово (2003), на църквата “Рождество Богородично” в село Братово (2007) и на стенописи в Троянския манастир (2016). От 2012 г. е член на Българското иконографско сдружение. Живее и работи в Бургас.


Автор: Нели Вълчева, галерист
01.11.2016 г. 17:47
Посетено: 1527
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24499-polet-nad-denya-izlozhba-na-nikolay-angelov-gari-v-galeriya-largo-varna