Изложби

Изложба "Полети" на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

3-11 ноември 2016, Чешки център - София

Изложба "Полети" на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова


◊ СЪБИТИЕТО

С любезното съдействие и благодарение на Чешки център - София, в 18.30 ч. на 7 ноември деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова ще открият изложба на тема "Полети".

Станали вече традиционни, тематичните изложби на Ателие "Приказен свят" в края на всяка календарна година отново ще станат повод за връчване на награди от редица наши и чуждестранни и конкурси. Беларус, Македония, Словакия, Сърбия, Чехия, Япония, както и България са страните, в чиито конкурси участваха възпитаниците на Татяна Антонова и от където получиха тазгодишните си награди и признание. 

 
◊ ИЗЛОЖБАТА

По покана на Сдружение "Духовно огледало" през 2014-2015 г. децата от Ателието работиха по проект "Полети". Във връзка с това бяха създадени рисунки, двустранни 3D птици, тениски, рокли и чадъри. Част от тях бяха представени във Виена - Дом Витгенщайн, точно на Националния  ни празник - 3 март, Българския културен институт - Будапеща, Летище София - Терминал 2, други бяха създадени в гр. Берчето, Италия, Детска Аполония - Созопол 2015 и бяха показани във фоайето на хотел "Хилтън", София по време на Детска Евровизия, а също и във  фоайето на БНТ. 

За четиринадесета поредна година Ателие "Приказен свят" обучава деца на възраст от 4 до 18 години. Негов създател и ръководител е Татяна Антонова - художник-магистър по Изобразително изкуство. Многобройни са участията и отличията от тях в колекцията на Ателието.
За повече подробности: www.prikazensviat.com

Изложбата "Полети" ще продължи до 11 ноември 2016 г. включително в Чешки център, ул. "Г. С. Раковски" 100.

Заповядайте, за да се понесете, макар и за малко, в  безкрая на изкуството, с вълшебните криле на детството!


Автор:
Калина Петкова
Публикация:
01.11.2016 г. 13:43
Посетено:
1544
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24493-izlozhba-poleti-na-detsa-ot-atelie-prikazen-svyat-s-rakovoditel-tatyana-antonova