Изложби

ArtNet в галерия-книжарница "София Прес"

Изложба на преподаватели от Интернационалния университет на град Нови Пазар, Сърбия

ArtNet в галерия-книжарница "София Прес"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия-книжарница "София Прес"
представя

ArtNet

5-11 октомври 2016

Откриване: 5 ноември 2016, събота, 12.00 часа
Галерия-книжарница "София Прес", ул. “Славянска” 29


ArtNet е проект на катедра „Визуални изкуства“ на Софийския университет. Автор и ръководител на проекта е проф. д-р Лаура Димитрова.

Целта на проекта е да свърже художници-преподаватели, както и художници и изкуствоведи от различни държави, различни висши училища по изкуство, културни центрове, организации, арт галерии, като даде възможност на участниците в проекта за изява, за споделяне на виждания и опит.

По проекта вече бяха организирани изложби и семинари в България и чужбина с участието на преподавателите и докторантите от катедра „Визуални изкуства“ на СУ и чуждестранни участници от Сърбия и Полша.

Предстои представянето на още четири изложби съответно в Сърбия, Полша и България.

Една от тези изложби с название ArtNet се открива в пространството на галерия-книжарница „София прес“ и представя творби на преподаватели от Факултета за изкуства на Интернационалния университет на град Нови Пазар, Сърбия.

В изложбата участват: проф.д-р Фехим Хускович, проф.д-р Трайче Блажевски, проф.д-р Мехмед Слезович, проф.д-р Тони Васич, проф.д-р Небойша Николич, проф. Гордан Николич, проф. Ясмина Пантелич, доц. Самир Фейзович, доц. Сенада Горчевич, доц. Татяна Перевалов, доц. Наташа Димитриевич, ас. Радмила Матеевич, ас. Есад Яшаревич, преподавател Мерсия Джанкович Яшаревич, ас. Сумейла Бекович, ас. Асмир Хусович, ас. Мирза Жуплянин, ас. Ана Ристич, ас. Хайрудин Даждаревич, ас. докторант Азра Хамжагич.

Проектът ArtNet се реализира с финансовата подкрепа на фонд „Научни изследвания“ на СУ.

Изложбата се осъществява с любезното съдействие на СБХ и галерия-книжарница „София Прес“.




Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
27.10.2016 г. 15:55
Посетено:
784
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24456-artnet-v-galeriya-knizharnitsa-sofiya-pres