Изложби

Изложба "Черно-бели цветове"

Самостоятелна изложба на Христина Петрова в галерия "Етюд"

Изложба "Черно-бели цветове"


◊ СЪБИТИЕТО

На 18 октомври 2016, вторник в 18:30 часа Галерия "Етюд" има удоволствието да ви покани на откриването на изложбата на художничката Христина Петрова. В изложбата, озаглавена „Черно-бели цветове“ ще бъдат показани декоративни рисунки от творчеството на авторката през последните няколко години.

На откриването посетителите ще получат уникалната възможност да се включат в творческия процес, превръщайки се в съ-автори, като сами „порисуват“ и оцветят принтирани копия на някои от картините. Тази интеракция с публиката, носеща заглавието „Представи си цвят“ е провокирана от спецификите на изразните средства и подходи, използвани в картините, както и от желанието на художничката да доближи зрителя до творчеството си.

Картините на Христина Петрова са вдъхновени от красотата на природата, която провокира авторката да рисува и да изразява емоциите си върху белия лист. В творчеството й намират израз свободата на въображението и липсата на граници. Картините й се характеризират със силно подчертан декоративизъм и любов към детайла. Всяка рисунка представлява един необятен свят – една плетеница от богати текстури, изградени от многообразни форми, линии и петна. Христина Петрова експериментира с техники и сюжети, като във всяка своя творба успява да вложи силна положителна енергия, която се превръща за зрителя в радост, увереност и оптимизъм.

Изложбата ще може да видите до 30 октомври в пространството на галерия "Етюд".


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИЧКАТА

Родена в град Русе, Христина Петрова завършва Руска гимназия, а след това Технически университет със специалност „Текстилен инженер“. Всичко това тя съчетава със своя творчески път – освен, че рисува, Христина Петрова пише и стихотворения. През 2015 г. издава книжка с детски стихотворения от ИК „Фют“ - „Охлювче рогато, мъничко, чудато“, има награди в няколко конкурси за поезия и публикации в пресата. Има зад гърба си и две самостоятелни, както и четири колективни изложби.


Автор:
Венцислава Стоянова
Публикация:
13.10.2016 г. 17:38
Посетено:
2159
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24375-izlozhba-cherno-beli-tsvetove