Изложби

Изложба Керамика България – Румъния в Балчик

27 септември - 5 октомври 2016, Културен център "Двореца"

Изложба Керамика България – Румъния в Балчик


◊ СЪБИТИЕТО

Община Балчик
Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ Балчик
Фондация Българско арт стъкло
 
организират
 
Българо–румънски пленер по керамика 
Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ Балчик
27.09.–03.10.2016
 
Изложба Kерамика България – Румъния
Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ Балчик
27.09.–05.10.2016
Откриване: 27.09., 18.00
 
За четвърти пореден път в културния център Двореца Балчик ще се проведе българо–румънски пленер по керамика. Участниците са изявени в своята област творци от двете съседни държави – Георге Фъркашиу, Дан Попович, Алфред Ипсер, Юлиан Въртуплану, Матей Димитреску, Кристина Костя, Оана Флорика, Христо Йонков, Мария Йонкова, Пламен Аврамов и Илия Янков.

Главни инициатори и организатори на предишните издания са художниците Илия Янков от българска страна и Георге Фъркашиу – от румънска. Двамата са възпитаници на румънската керамично-стъкларска школа, състуденти и ученици на известния професор Костел Бодя.

Тазгодишното издание на форума по традиция се провежда с любезното домакинство и подкрепа на културния център „Двореца Балчик“.

За първа година в организацията се включват Фондация Българско арт стъкло и Община Балчик, благодарение на чиято основна подкрепа се осъществява събитието.

Пленерът ще стартира с изложба на творбите на участниците от миналата година, които са: Георге Фъркашиу, Еузебиу Спъну, Дан Попович, Флорентин Сърбу, Василе Филип, Мария Йонкова, Христо Йонков, Алфред Ипсер, Пламен Аврамов и Илия Янков. Изложбата ще бъде представена в зала „Тихото гнездо“ на Двореца и ще бъде на отворена за посещения до 5 октомври.
 

Автор:
Организаторите
Публикация:
27.09.2016 г. 12:57
Посетено:
1251
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24250-izlozhba-keramika-balgariya-rumaniya-v-balchik