Изложби

„Догодина по същото време“ - фотографска изложба на Дориян Тодоров

27 септември - 27 октомври 2016, Галерия УниКредит Студио

„Догодина по същото време“ - фотографска изложба на Дориян Тодоров


◊ ПОКАНА

УниКредит Студио има удоволствието да ви покани
на

фотографската изложба на Дориян Тодоров „Догодина по същото време“

27 септември - 27 октомври 2016

Откриване на 27 септември 2016 г., 18:30 часа,
Галерия УниКредит Студио в София, ул. „Княз Александър I” 12

Вход свободен


Културният живот на един град е нещото, чрез което се измерва пулса му. Точно това е направил младият фотограф Дориян Тодоров във фотографската си изложба „Догодина по същото време“. Той ни разхожда из три фестивала от културния афиш на столицата за 2016  - A to Z jazz; DAY 001 и „Фотофабрика“ 2016. Снимките му декларират непреходността на изкуството и емоциите, които то поражда в нас.

Разглеждайки „Догодина по същото време“ ще усетите ритъма на джаз музиката във фестивала  - A to Z jazz. Събитието е една от емблемите на музикална София, превърналo я в част от световните столици на джаза.

От джаза се пренасяме към техно вълната по време на фестивала DAY 001. Това е музикалното събитие, което завзема сетовете в Ню Йорк и Лондон и се пренася в Киноцентър Бояна през юни.

След музикалното оформление, изпускаме парата и поглеждаме изкуството под друг ъгъл –откриването на тазгодишния фестивал „Фотофабрика“ с четирите серии „Мъка“, „Черни“, „Здрач“, „Изгрев“ на Ървин Олаф в Националната галерия.

„Избрах тези събития, защото на тях съм виждал само цветни и пъстри хора. Исках да покажа как София оживява за културата и колко й пасва тя“ , разказва Дориян Тодоров за изложбата. Той ни кани да се включим в културния живот, да го изживеем и да го споделим.  „Догодина по същото време“ ще направим същото.

Дориян Тодоров се занимава се с фотография повече от десет години, с други думи – над 1/3 от живота си. Професионалният му път започва с клубна фотография, която тогава тепърва се заражда в България. Той е сред предпочитаните фотографи на електронната сцена у нас. Снимките му са в сайтовете на световноизвестни диджеи - Армин ван Бюрен, Марк Найт, Таркан. Музикалните и културни събития, изпълнени с пъстри, интересни хора, са една от най-големите му професионални страсти.


Каним ви на официалното откриване на експозицията, която е част от фестивала „Фотофабрика“. „Догодина по същото време“ е положителният завършек на тазгодишното му издание. През 2016 г. темата на „Фотофабрика“ е Конфликти, а Дориян ни показва какъв е начинът те да бъдат избегнати – с музика, култура и забавление.

„Догодина по същото време“ ще бъде открита от г-жа Антоанета Куртяну - Директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, г-жа Еми Барух – Директор на фестивала „Фотофабрика“ и Дориян Тодоров – фотограф на експозицията.


Очакваме ви!

Автор:
Организаторите
Публикация:
26.09.2016 г. 16:54
Посетено:
1183
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24249-dogodina-po-sashtoto-vreme-fotografska-izlozhba-na-doriyan-todorov