Изложби

"В края на лятото" - изложба акварел на Калина Тонева

29 септември - 15 октомври 2016, Акварелна галерия "Абсент"

"В края на лятото" - изложба акварел на Калина Тонева


◊ ПОКАНА

Галерия "Абсент" представя

"В края на лятото"
Изложба акварел на Калина Тонева


Откриване на 29.09.2016 г. от 16 до 20 часа,
гр. София, ул. "Цар Самуил" 37

Изложбата продължава до 15.10.2016

„В края на лятото” е втората самостоятелна изложба на прекрасната Калина Тонева. Една артистична, вдъхновяваща и позитивна млада художничка, която взривява сетивата с разкошните си акварели. Тази изложба е много специална, тъй като идва почти деветнадесет години след първата. Огромен период от време, през който Калина се превръща в открояващ се, разпознаваем и обичан худoжник.

Родена е през 1979 г. в гр. Сливен, но прекарва детството си в гр. Шумен. Там са и първите ѝ опити в изобразителното изкуство под вещата ръка на преподавателя Румен Михайлов. В годините от 1993 г. до 1998 г. учи в Средно художествено училище „Акад. Дечко Узунов”, специалност „Изобразително изкуство”. 1997 г. е годината на първата ѝ самостоятелна изложба. През 1998 г. тя вече е студент по живопис в НХА в класа на проф. Валентин Колев, а през 2001 г. печели награда от конкурса за учебна рисунка в Академията. От 2009 г. участва като художник в различни проекти на Студио за интериорен дизайн „Моми студио”. Паралелно с това взема участие в множество колективни изложби. Изявява се и на международни форуми като: Международно акварелно биенале “Harmony trough watercolor 2015” – IWS Индия, Международна изложба “Fabriano in Watercolor 2016” – Италия, Международно триенале на акварела 2016 – IWS България. Жизнеността и емоцията в картините на Калина Тонева я правят търсен и коментиран автор както от български печатни и интернет издания, така и от чуждестранни такива.

Картините й могат да бъдат сравнени само с ударен заряд от чиста положителна енергия. Те са разнообразни, тъй като авторката черпи вдъхновение от всичко около себе си от градските улици, морските гледки, музиката, киното, семейството, приятелите..., от всяко нещо, което успее да докосне душата ѝ. Тя успява със замах да пресъздаде позитивната енергия, която излъчва света около нея. Когато си купиш картина на Калина ти не придобиваш просто някакъв образ, който да занесеш у дома и да закачиш на стената, ти се сдобиваш със слънчев, трептящ от енергия прозорец към света. „В края на лятото” е изложба която ще ви накара да си отдъхнете и да посрещнете дъждовната есен и студената зима с усмивка.

И така... Калина Тонева и ние от акварелна галерия „Абсент” ви каним на 29.09.2016 г. в гр. София на ул. „Цар Самуил” 37 от 16.00 до 20.00 часа да открием тази прекрасна изложба заедно!


Автор:
Александра Узунска, Акварелна галерия "Абсент"
Публикация:
24.09.2016 г. 14:50
Етикети:
акварелизложбаакварелна галерия Абсент
В края на лятото
Калина Тонева
Посетено:
2244
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24241-v-kraya-na-lyatoto-izlozhba-akvarel-na-kalina-toneva