Изложби

"1/320 от секундата" - самостоятелна изложба на Стоян Ненов

Фотографска изложба в Чешки център, София

"1/320 от секундата" - самостоятелна изложба на Стоян Ненов


◊ ИЗЛОЖБАТА

Фотофабрика 2016

представя


Стоян Ненов

"1/320 от секундата"

"1/320 от секундата" е за живота в палатковите лагери и съдбата на бежанците

Откриване: 20 септември (вторник), 18.30 ч., Чешки център

Стоян Ненов е следващият български фотограф, който тази година Фотофабрика представя в програмата си, посветена на конфликтите.

„1/320 от секундата“ е първата самостоятелна изложба на Стоян Ненов, която показва част от работата му на  фоторепортер на Агенция Ройтерс по отразяването на живота на  бежанците – тяхната съдба, сблъсъците помежду им и с местната власт, ежедневието в палатковите лагери. Фоторепортерът на Reuters е и първият българин носител на наградата „Пулицър“. Отличен е заедно с колегите си от фотоотдела на агенцията: Янис Бехракис и фоторепортерите от New York Times Маурисио Лима, Сергей Пономарьов, Тайлър Хикс и Даниел Етер в категорията „Снимки от извънредните новини“. Признанието идва след работата им по отразяването на драмата на стотиците хиляди имигранти, пристигащи в Европа, загубвайки всичко, понякога дори и собствения си живот.

1/320 от секундата е една от популярните настройки на скоростта на фотоапарата. Тя е универсална и гарантира до 90 % успеваемост при снимки на хора в движение. „Хората в движение“ са и фокусът на изложбата на Стоян Ненов. Понякога движението ги спасява, друг път то е единственото състояние, в което са себе си. И именно тогава, в тази 1/320 от секундата, човекът среща човека.  

 

Чешки център,
ул. „Г. С. Раковски“ 100
работно време: понеделник – петък, 10.00-19.00 ч.
вход: свободен

 

Повече информация за програмата и гостите на фестивала Фотофабрика 2016: fotofabrika.org/bg; www.facebook.com/festivalfotofabrika

Фестивалът е част от календара на културните събития на Столична община за 2016 г. и подкрепя кандидатурата на София за Европейски месец на фотографията.

Организира го Фондация “Фотофабрика”, заедно със софтуерната компания EVERMORE. Провежда се съвместно с Френския институт в България и с подкрепата на: Столична община, Столична програма „Култура“ и УниКредит Булбанк.

 


Автор: Организаторите
19.09.2016 г. 13:08
Посетено: 1090
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24220-1-320-ot-sekundata-samostoyatelna-izlozhba-na-stoyan-nenov