Изложби

Ретроспективна изложба на Филип Седефчев

Изложба живопис, скулптура, графичен дизайн - 8-27 септември 2016, "Шипка" 6

Ретроспективна изложба на Филип Седефчев


◊ ПОКАНА

Уважаеми дами и господа,

Имаме удоволствието да Ви поканим на откриването на Изложба - живопис, скулптура, графичен дизайн на художника Филип Седефчев на 8 септември 2016 г., от 18,00 часа, в Изложбения комплекс на Съюза на българските художници на ул. „Шипка” 6 в София. Изложбата е своеобразна ретроспекция на 55-годишния творчески път на художника и включва творби от различни периоди от 60-те години на XX век до сега.

Филип Седефчев работи в цялата палитра от пластични изкуства - живопис, монументални изкуства, скулптура, графичен и пространствен дизайн, керамика, гоблен, витраж. Автор е на над 300 постери, запазени знаци, гербове. Реализира множество монументални творби в България и чужбина. Творчеството му се характеризира със силна индивидуалност и характерен постоянно развиващ се стил. Силно застъпени са темите свързани с родните традиции, природата и българската идентичност.

В изложбата могат да бъдат разгледани произведения от ранния период на Филип Седефчев след завършване на Художествената академия, както и творби от специфичния декоративен стил от 70-те и началото на 80-те години на миналия век, свързани с българските народни традиции, легенди и митове. Основен акцент в изложбата ще са произведения създадени от средата на 80-те години до сега, в специфичния за Филип Седефчев абстрактен „Оп арт”. Чрез стилизирани, изчистени форми, заредени с вътрешна сила, авторът представя своите размишления и отношение към философията на Живота.

Изложбата е своеобразен подарък от Филип Седефчев за неговите приятели и почитатели във връзка с творческия му и житейски юбилей и може да бъде видяна до 27 септември 2016 г.

 

Филип Седефчев е роден на 25 септември 1935 г. в Садовик, Пернишко. През 1961 г. завършва Художествената академия със специалност „Живопис“ при проф. Ненко Балкански. От 1967 г. е член на Съюза на българските художници.


Автор:
Организаторите
Публикация:
08.09.2016 г. 11:24
Посетено:
1733
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/24157-retrospektivna-izlozhba-na-filip-sedefchev