Изложби

Изложба на македонския скулптор Слободан Милошески

Дванадесет скулптури в Културно-информационния център на Р Македония в София

Изложба на македонския скулптор Слободан Милошески



◊ СЪБИТИЕТО

На 21 юли (четвъртък) в 18:30 ч. в галерийното пространство на Културно-информационния център на Р Македония в София (ул. “Оборище“ 7) ще бъде открита изложбата "Импулси" на македонския скулптор Слободан Милошески. Той ще се представи с дванадесет скулптури от неговия най-нов творчески опус, изработени със смесена техника. Изложбата ще открие директора на Центъра Васко Шутаров.


◊ ЗА СКУЛПТОРА

Слободан Милошески е роден на 02.05.1977 г. в Охрид, Р Македония. През 2001 г. завършва Факултета по физическа култура в Скопие. През 2009 г. завършва Факултета по изобразителни изкуства, специалност „Скулптура“ в Скопие. През 2011 г. прави магистратура във Факултета по изобразителни изкуства, специалност „Скулптура“, в Скопие. Настоящ докторант е в Националната художествена академия в София, специалност „Скулптура“.

Реализирал е 12 самостоятелни изложби в Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора. Участвал е в повече от четиридесет групови изложби в Р Македония и извън нея. Реализирал е седем проекта за поставяне на скулптури в публично пространство. Носител е на тринадесет награди и отличия.
Автор:
Културно-информационен център на Р. Македония в София
Публикация:
21.07.2016 г. 00:14
Посетено:
827
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23985-izlozhba-na-makedonskiya-skulptor-slobodan-milosheski