Изложби

„Summertime” XII - лятна изложба в галерия "Париж"

„Summertime” XII - лятна изложба в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Париж"
представя

Summertime XII

Обща лятна експозиция


15 юли – 15 септември 2016

Вернисаж: 15.07.2016, петък, от 18.00 до 20.00 ч.
Галерия "Париж", ул. „Цар Самуил“ 47, София


На 15 юли 2016 г. галерия „Париж“ за дванадесети път ще открие своята лятна експозиция, озаглавена „Summertime”. Традиционно, това се е превърнала в една от най-очакваните изложби провеждани в галерията – както от самите художници, така и от почитателите на галерията.

Всяка година това събитие става повод за дебют на новите за галерията автори, които тази година са повече от всякога. Специално място в експозицията заемат творбите на артистичното семейство Даниела и Владимир Овчарови, които живеят и творят в САЩ повече от 20 години. Те, заедно с Веселина Томова, Даниела Зекина и Петър Бояджиев (всички живеещи в Канада) и Руслан Котев (Англия) осмислят една нова за галерията тенденция – да показва на публиката все повече български художници, живеещи и работещи извън България.

За първи път в галерия „Париж“ ще бъдат представени творби и на художниците Павлина Чукич, Станислав Вардев и Анна Димова, както и скулптура на Руси Костадинов.

Всички те, заедно с традиционните за галерията автори като Бойко Колев и Андриан Бекяров, Росен Рашев–Рошпака, Димитър Вецин, Петър Димов, Ролана (Литва), Севда Потурлян, Богомил Арсов, Росен Кръстев, Иван Нинов и Иван Стратиев ще пресъздадат богатото на цветове и емоции лятно настроение сред посетителите.

Изложбата ще продължи два месеца, през които ще бъде обогатявана с нови творби, които ще могат да бъдат разглеждани и в наскоро обновения сайт на галерия „Париж“.



Автор:
Надя Павлова
Публикация:
13.07.2016 г. 13:14
Посетено:
874
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23939-summertime-xii-lyatna-izlozhba-v-galeriya-parizh