Изложби

Галерия "Възраждане" Ви кани на Летен круиз в океана на българското изкуство

Обща изложба живопис, графика, скулптура и рисунка

Галерия "Възраждане" Ви кани на Летен круиз в океана на българското изкуство

  

◊ ПОКАНА

Галерия "Възраждане" Ви кани на Летен круиз в океана на българското изкуство!

Чувал съм много сравнения за институцията, наречена Галерия – например, че е маса с четири крака, ако единият липсва, тя ще падне. Оприличавали са я на къща, на жив организъм, на храм... Но всички тези сравнения са правени от хора специалисти – от бранша. И аз се замислих, какво всъщност е Галерията за зрителите, за посетителите, за всички хора, които имат нужда от изкуството и го търсят?

Галерията е кораб! Луксозен, огромен, красив презокеански лайнер.

Художниците са моряците и персонала на този кораб – те работят за вас. Капитан е галеристът – той избира моряците, определя маршрута, грижи се за организацията на цялото пътуване.

И сега аз Ви каня на един летен круиз в океана на българското изкуство. През следващия месец и половина заедно да попътуваме в различни страни, да видим неочаквани красоти, да изживеем заедно или всеки в себе си различни приключения, които са ни подготвили нашите великолепни български художници – моряци.

Така че, заповядайте на борда на лайнер „Възраждане“ от 05.07. до 20.08.2016 г.

Капитанът и неговият екипаж Ви очакват!

Сим Алексиев, 2016 г.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
30.06.2016 г. 17:30
Посетено:
1780
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23891-galeriya-vazrazhdane-vi-kani-na-leten-kruiz-v-okeana-na-balgarskoto-izkustvo