Изложби

„T-Eмпатия” на Веселин Василев в Галерия "Астри"

Изложбата е посветена на 95-годишния юбилей на Варненския драматичен театър

„T-Eмпатия” на Веселин Василев в Галерия "Астри"

◊ СЪБИТИЕТО

Изложбата „Т-Емпатия” на фотографа Веселин Василев, посветена на 95-годишния юбилей на Варненския драматичен театър, ще има след варненското и столично издание.

Портретите художествена фотография със съвременните лица на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” – актьори и ветерани, ще бъдат изложени в Галерия „Астри”.

Събитието, подкрепено от Българската фотографска асоциация, е част от проявите в Месеца на фотографията. За откриването на 28 юни от 18.30 ч. се очакват много колеги и приятели на Варненския театър.


◊ Т-ЕМПАТИЯ

Изложбата "Т-Емпатия" провокира с идеята да представи актьорите във въобразен, извънтеатрален контекст, който насочва към дълбинни емоционални и ментални пластове в тяхната душевност. 

„Чрез изкуството авторът субективно предава концентрираната същност на обекта на творбата с различни изразни средства. Така че тя, творбата, представя автора в не по-малка степен, отколкото самият обект. И колкото по-пълно и непосредствено той е попил, усетил и проникнал в битието на това, което интерпретира, толкова по-въздействащо – осъзнато или не, е произведението за зрителя. Това ме провокира и води във фотографията. Усетът, досегът до вътрешния свят на модела, който, при все че създава външния му свят, нерядко е заключен дълбоко - е и вдъхновението ми в настоящата изложба. Ето защо за заглавие ми допада понятието емпатия, което най-всеобхватно обема пълното съпреживяване на емоциите на другия”, разказва Веселин Василев.

 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
23.06.2016 г. 18:59
Посетено:
1429
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23849-t-empatiya-na-veselin-vasilev-v-galeriya-astri