Изложби

Тъмна светлина 2.0 - фото- и видеоизложба

Част от проект на група млади артисти: Боян Бахрин, Венцислава Стоянова, Ася Спасова, Марина Стоянова

Тъмна светлина 2.0 - фото- и видеоизложба


◊ СЪБИТИЕТО

На 17 юни от 19:00 часа, в пространството на галерия "Етюд" ще се открие Фото- и видеоизложба, част от проект на група млади артисти (Боян Бахрин, Венцислава Стоянова, Ася Спасова, Марина Стоянова), финансиран от програма "Дебюти" на Национален Фонд „Култура” към Министерство на културата.

Изложбата ще представи серия от фотоколажи и видео арт произведения, които са създадени въз основа на заснети фотографии чрез специфична фотографска техника в стила „light-painting“ (рисуване със светлина). Тази изява е вторият етап от цялостен проект „Тъмна светлина“, който сам по себе е авторско търсене на визуални интерпретации на градската среда на София. В изложбата в галерия "Етюд" авторите поставят акцент върху дигиталните методи и инструменти, чрез които разкриват нов и различен поглед към показаните в първата изложба по проекта фотографии. 


◊ ПРОЕКТЪТ

Проектът „Тъмна светлина“ е насочен към визуална провокация на темата за градската среда и как жители и гости на София възприемат определени локации – с какво ги асоциират, познават ли тяхната история и до каква степен намират паралел между сегашното им предназначение, личната представа за тях и първоначалната им функция.

Реализацията на проекта предвижда изложби на серия от фотографии на избрани локации от София, постигнати чрез специфична фотографска техника в стила „light-painting“, позволяваща наслагването на светлинни контури, които дорисуват средата по характерен и смислово свързан с локацията начин. 

Повече информация за проекта ще откриете на: http://darkinart.wix.com/darklight
Повече информация за изложбата ще откриете на: https://www.facebook.com/events/882347591912112/

Проектът се реализира с подкрепата на: програма "Дебюти" на НФ „КУЛТУРА” към Министерство на културата, Галерия/студио Underground, Център АЛОС/, Сдружение Изкуство в Действие, Галерия/студио Underground, Кафе – галерия на ФНПП, СУ и галерия "Етюд".   

Автор:
Венцислава Стоянова
Публикация:
14.06.2016 г. 23:33
Посетено:
952
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23776-tamna-svetlina-2-0-foto-i-videoizlozhba