Изложби

Изложба „Забавните истории на разказвач №1 в света“ в НБУ

100 години от рождението на Роалд Дал

Изложба „Забавните истории на разказвач №1 в света“ в НБУ


◊ СЪБИТИЕТО

Чрез съвместна инициатива Библиотеката на Нов български университет и издателство "Ентусиаст" отбелязват заедно 100-годишнината от рождението на Роалд Дал на 1 юни, Международния ден на децата.

Изложбата „Забавните истории на разказвач №1 в света“ е съставена от книгите за деца на Роалд Дал, публикувани в България от "Ентусиаст". Изданията са част от колекция „Библиотека за ученика - прочети и върни“. Всеки ученик у нас може да ползва книги от колекцията за толкова време, колкото му е необходимо. Библиотеката не поставя срок за връщане. Учениците получават безплатна читателска карта след регистрация с документ за самоличност или такъв на родител при по-малките.

Роалд Дал е обичан и превеждан автор в световен мащаб. Книгите му печелят редица награди, а много от произведенията му са филмирани. Десет процента от авторското възнаграждение от продажбата на всички негови книги се даряват на фондация „Роалд Дал“, която подпомага специализирани детски клиники и благотворителни организации във Великобритания, грижещи се за деца, болни от епилепсия, заболявания на кръвта и с мозъчни травми.

Изложбата „Забавните истории на разказвач №1 в света“ може да се види от 1 юни до 30 септември 2016 г. на партера в Библиотеката на НБУ. Входът е свободен.

Повече информация може да получите на тел. 02/8110 296 или имейл library@nbu.bg.


Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
25.05.2016 г. 14:07
Посетено:
1183
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23642-izlozhba-zabavnite-istorii-na-razkazvach-1-v-sveta-v-nbu