Изложби

Благотворителна изложба

Деца помагат на деца чрез изкуство

Благотворителна изложба
Рисунка от Лора Велева, 8 г.



◊ СЪБИТИЕТО

Благотворителна изложба на Детски клуб „Мелита” - Варна


◊ КЪДЕ И КОГА

В Концертното студио на Радио Варна, на 02 юни 2006 г., откриване от 17.30 часа


◊ ИДЕЯТА

Малките творци от Школата по рисуване на “Мелита”, с ръководител художничката Мими Цветанова, ще дарят средствата от продажбата на своите рисунки на Помощното училище за деца с умствени увреждания ”Тодор Самодумов” в село Кранево с директор Мими Сапунджиева.

Училището разполага с хубава сграда, квалифициран персонал и в него в момента се обучават 160 деца на пансионни начала от цяла Североизточна България. Средствата, предвидени от министерството, не са достатъчни за поддръжка на базата, поради което се търсят спонсори и в тази насока.

Детският клуб „Мелита” ще се опита да бъде полезен, подпомагайки арт-терапията в училището. Изкуството има лечебни свойства и в момента неговото приложение в помощ на възстановителните процеси при физически и умствени увреждания се популяризира и в България.

Целта на благотворителната изложба е не да се съберат много средства от един дарител, а да бъдат привлечени повече добри хора, които уважават детското творчество и същевременно биха отделили малка сума, за да изразят съпричастие.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА "МЕЛИТА"

Децата на ”Мелита” са носители на много награди за музика, литература и изобразително изкуство. Клубът няколкократно е удостояван с грамоти за принос в развитието и стимулирането на детското творчество.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
30.05.2006 г. 23:47
Посетено:
1136
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2354-blagotvoritelna-izlozhba