Изложби

Графика в галерия "Дебют"

Млади таланти

Графика в галерия "Дебют"


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба  графика на

. Лилия Воденичарова,
. Каролина Далкалъчева
. Янина Йосифова
,

ученички от НУИИ “Илия Петров” – София


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

От 5 до 9 юни 2006 г. в галерия „Дебют”, бул. ”В. Левски” № 62
Изложбата се осъществява с любезното съдействие на Пиреос Евробанк 


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРИТЕ

Каролина Далкалъчева е родена на 24 май 1988 г. в гр. София. До седми клас учи в 122-ро ОУ "Николай Лилиев". През 2001 г. е приета в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров", което завършва през настоящата година,специалност - графика.

По-важни творчески изяви
:
· 2003 год. - Участие в Национален конкурс за детски рисунки, посветени на XXVIII-те Олимпийски игри, Атина 2004 - поощрителна награда и участие в изложбата, организирана на ул. „Шипка” № 6.
· 2003 год. – Участие в изложба „Моята Прага”, организирана от Чешкия център и посветена на 10-годишнината от възникването на Чешката република с акварели от учебно-творческа практика в Прага.
· 2004 год. – Участие в конкурс за избор на художник-илюстратор за фентъзи книгата „Мондагор” от Кристиан Неф от Швейцария, организиран от фирма „Адвенчър” с проекто-графики на героите от книгата – класирана на второ място и спечелена парична награда.
· 2005 год. – Участие в конкурс на Книгоиздателска къща "Труд", посветен на 200-годишнината от рождението на Андерсен – втора награда за рисунки по приказката "Храбрият оловен войник".
· 2005 год. – Участие в конкурс за рисунка „Вечерен акт”, проведена в галерия „Дебют” - поощрителна награда художествени материали.
Участие във Втория Национален конкурс за учебна рисунка.

Участие в Младежки лагер „Въведение в иконографията”, организиран от програма „Стълбица” на фондация „Покров Богородичен” – грамота за преминат курс на обучение.

Какво обича: Обича да чете книги, да гледа театрални постановки и филми, да рисува свободни работи. Обича да се среща с приятели. Обича семейството си.

Какво представя: графики (силиграфия)


Янина Йосифова е родена на 26 юни 1987 г. в гр. София. До седми клас учи в 134-то ОУ "Димчо Дебелянов". През 2001 год. е приета в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров", което завършва през настоящата година, специалност - графика.

По-важни творчески изяви
:
· 1998-1999 год. – Посещава Международна школа по архитектура и изкуства.
· 1999 год. – Участие в изложба на възпитанниците на школата, организирана в Софийски унивеврситет „Св. Климент Охридски”.
· 2003 год. - Участие в Национален конкурс за детски рисунки, посветени на XXVIII-те Олимпийски игри Атина 2004 - поощрителна награда и участие в изложбата, организирана на ул. „Шипка” № 6.
· 2003 год. – Участие в изложба „Моята Прага”, организирана от Чешкия център и посветена на 10-годишнината от възникването на Чешката република с акварели от учебно-творческа практика в Прага.
· 2005 год. – Участие в конкурс за картина на тема „Букет от рози”, организиран от Едуардо Миролио – класирана на второ място и спечелена парична награда.

Какво обича
: Обича да работи с деца, да чете книги и да рисува свободни работи.

Какво представя: графики (силиграфия, линогравюра) на тема „Опит за летене” и „Портрети”.


Лилия Воденичарова е родена на 2 юли 1987 г. в гр. София. До седми клас учи в 33-то ОУ-София в специализирана паралелка с рисуване. През 2001 год. е приета в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров", което завършва през настоящата година, специалност - графика.

По важни творчески изяви:
· 1995 год. - Самостоятелна изложба в "Културен център - Люлин"
· 2003 год. - Участие в конкурса "Портретна рисунка" на НУИИ "Илия Петров" - поощрителна награда и участие в изложбата в галерия "Дебют".
· 2004 год. - Участие и грамота от конкурса за рисунка на глава от натура, организиран от НУИИ "Илия Петров".
· 2006 год. - Участие в националния конкурс за рисунка - класирана на четвърто място в конкурса.

Какво обича: Обича художествената гимназия.

Какво представя: графики (силиграфия) на тема "Клечки" и "Ръжда".
Автор:
Олимпия Николова, Галерия "Дебют"
Публикация:
29.05.2006 г. 18:25
Посетено:
1171
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2337-grafika-v-galeriya-debyut