Изложби

"Алиса на Теодор Лозанов" - пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата

Илюстрациите на талантливия Теодор Лозанов може да видите от 13 април до 31 май в SOHO

"Алиса на Теодор Лозанов" - пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата


◊ СЪБИТИЕТО

SOHO представя изложбата "Алиса на Теодор Лозанов" - пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата

Арт коуъркинг пространството SOHO ви кани на разходка в чудния свят на Алиса, такава каквато я вижда Теодор Лозанов. Изложбата е част от SoExhibition - ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации. 

„Алиса на Теодор Лозанов“ включва серия от специално създадени и селектирани илюстрации, вдъхновени от култовия роман на Луис Карол. Илюстрациите показват нов по-различен поглед върху класическите персонажи видени през очите на човек, израснал с литературната класика и тълкуващ я днес от позицията на творец в съвременния свят. 

Авторът споделя, че е щастлив от възможността да представи тема, която го вълнува силно още от детството му. "Алиса в Страната на чудесата“ за мен винаги е била история, която едновременно предизвиква въображението и доставя удоволствие на сетивата." Визуалният елемент е съществена част от тази история и най-хубавото е, че всеки може да го развива по собствен начин. 

„Алиса на Теодор Лозанов“ е трактовката на младия автор за този магически свят, изпълнен с образи и случки, които по един или друг начин много се доближават до реалността. 

Теодор Лозанов първо учи мода, за което е щастлив, понеже точно там открива илюстрацията. Приятно ексцентричен, слуша музика шумно и често рисува до малките часове на сутринта чак докато пръстите го заболят, понеже така и не се е научил да държи молива правилно.

Изложбата "Алиса на Теодор Лозанов"  можете да разгледате в Арт коуъркинг пространството SOHO на ул. “Искър” №4, всеки делничен ден от 9 до 19 ч., между 13 април и 31 май 2016.  


Автор:
Организаторите
Публикация:
11.04.2016 г. 16:28
Посетено:
1506
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23323-alisa-na-teodor-lozanov-pateshestvie-na-edin-ilyustrator-v-stranata-na-chudesata