Изложби

"Тъмна светлина" - фотоизложба

Част от проект на група млади артисти: Боян Бахрин, Венцислава Стоянова, Ася Спасова, Марина Стоянова

"Тъмна светлина" - фотоизложба


◊ ПРОЕКТ "ТЪМНА СВЕТЛИНА"

На 16 април от 18:00 часа, в пространството на Галерия/студио Underground (Сточна гара, ул. "Владайска река" 4, ет. 4) ще се открие фотографска изложба, част от проект на група млади артисти (Боян Бахрин, Венцислава Стоянова, Ася Спасова, Марина Стоянова), финансиран от програма "Дебюти" на Национален Фонд „Култура” към Министерство на културата.

Проектът „Тъмна светлина“ е насочен към визуална провокация на темата за градската среда и как жители и гости на София възприемат определени локации – с какво ги асоциират, познават ли тяхната история и до каква степен намират паралел между сегашното им предназначение, личната представа за тях и първоначалната им функция. Реализацията на проекта предвижда изложба на серия от фотографии на избрани локации от София, постигнати чрез специфична фотографска техника в стила „light-painting“, позволяваща наслагването на светлинни контури, които дорисуват средата по характерен и смислово свързан с локацията начин.

Проектът сам по себе е авторско търсене на визуални интерпретации на пространствата в София, познати на гости и жители на града и цели провокация към тях. Чрез актуалната съвременна изразна форма на изкуството – light-painting, изложбата цели да постави във фокуса на вниманието на публиката популярни и социално значими локации в София, и да постави въпросa как всеки отделен човек възприема тези места.

В пространството на Галерия/студио Underground освен фотографии, ще бъдат експонирани и авторски изобретените светлинни „инструменти“, с които са заснети кадрите, ще има светлинна инсталация, както и т.н. „тъмна стая“, в която всеки посетител ще може да нарисува сам своя светлинна рисунка и на място да получи снимката на хартиен носител.

Повече информация за проекта ще откриете на: http://darkinart.wix.com/darklight
Повече информация за изложбата ще откриете на: 


Партньори/спонсори по проекта: програма "Дебюти" на НФ „Култура” към МК, Галерия/студио Underground, Център АЛОС, Сдружение Изкуство в действие , Кафе-галерия на ФНПП, СУ 

 
Автор:
Венцислава Стоянова
Публикация:
11.04.2016 г. 01:08
Посетено:
1321
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23315-tamna-svetlina-fotoizlozhba