Изложби

Убежища на желанието

Самостоятелна изложба живопис на Васил Василев (Васо)

Убежища на желанието


◊ ПОКАНА

От 12.04. до 30.04.2016 г. Галерия Гешов ще представи шестата за галерията и поредната за артиста Васил Василев (Васо) изложба. Художникът ще гостува в нашето арт пространство със своите нови живописни платна, обединени от заглавието УБЕЖИЩА НА ЖЕЛАНИЕТО / HAVENS OF DESIRE.

Работите на Васо въвличат в невероятен спектакъл на цветове и флуксусни форми. Уникален е начинът, по който артистът постига луминисциращ ефект в работите си.

Динамиката на чувствата намира външна изява върху платното, което се превръща в поле на полихромна експресия. Възприятията кулминират до синестезия. Линиите и колоритът постигат драматичността на пространствени дистанции и сближавания, след което настава хармония.

У зрителя остава усещането за лекота, лирическа сгъстеност и музика.

Васил Василев е роден в Ямбол. Завършва живопис и естетика във ВТУ при проф. Александър Терзиев. Участвал е в колективни изложби в България и чужбина. Минава през осем самостоятелни изложби, докато постигне тази индивидуализираща го специфика на динамика, колорит, светлина и увличаща сетивата линия, които правят платната му магически.

Откриването на изложбата е на 12.04.2016 от 18.30 ч.
Място: Галерия Гешов - ул. "Сердика" 4

Заповядайте!

Автор:
Валентина Маринова
Публикация:
08.04.2016 г. 11:58
Етикети:
живописизложбаСофияГалерия Гешов
Убежища на желанието
Васил Василев Васо
Посетено:
1037
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23291-ubezhishta-na-zhelanieto