Изложби

Арт галерия "Le Papillon" представя Живко Мутафчиев: „Моменти“

Изложба живопис от 31 март до 27 април 2016

Арт галерия "Le Papillon" представя Живко Мутафчиев: „Моменти“


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Le Papillon"
представя

Живко Мутафчиев

„Моменти“

изложба живопис

от 31 март до 27 април 2016

„Всички улици ме водят към теб
Там където ден и нощ се срещат
В тихи сутрини, бледи сенки
Само пулсът на града усещат
Вярвам в силата на момента, в който
Хората за пръв път се влюбват
Всяка истина е споделена“

Владимир Ампов - Графа


Арт галерия "Le Papillon" има удоволствието да Ви представи талантливия художник Живко Мутафчиев, който за пореден път подрежда във Варна изложба със силен собствен дух, а пространството на галерията е мястото, което ще срещне почитателите на съвременното изобразително изкуство с най-новите творби на автора. Експресивния живописен стил на художника ще ни направи съпричастни свидетели на множеството моменти на неговия любим герой „Човека“, които той е уловил и умело пресъздал със замах и в застинало движение, в мигове на щастие или усамотение. Живко Мутафчиев е един от най-изявените съвременни български художници, безспорен майстор на колорита, на рисунката, на графиката, на експресията, автор, който обича да експериментира с живописната техника, развивайки уникалния си стил. Индивидуалността му е силно отличителна, а стилът му разпознаваем и бързо завладява вниманието на зрителя.

Мутафчиев, като един драматург, кинематографично фокусира вниманието ни върху изследването за индивидуалното усещане на героите му, преживяващи различни житейски ситуации, на пръв поглед обикновени, но същевременно издаващи емоционална дълбочина. Общото между всичките своеобразни „сцени“ е че героите му, са свободни по дух, романтични, често съзерцаващи красивия момент на свобода, на радост от постигнат успех, на облекчение и покой. Те са различни и пъстроцветни (и като характер, и като емоция): замечтани жени – някак анонимни, но същевременно познати, вълнуващи, прелъстително омайващи; седнал на пейка четящ мъж, безразличен към бързо отминаваща суета. Те са космополитно възторжени, духовно просветлени, но заедно с това близки, разбираеми и разпознаваеми, в миг на усамотение, но не самотни… Посланието на Мутафчиев е да запомняме моментите, които ни карат да се чувстваме живи, които ни подсещат колко прекрасен е живота, карат ни да мечтаем, които ни дават тласък, които вдъхновяват. Разказва за онези моменти, в които се чувстваш специален – все едно си сам в целия свят и този свят пулсира единствено и само заради теб, заедно с теб. Това са моменти на възторг и опиянение, на жажда за живот. В тази изложба ще бъдат представени над 20 платна, както и най-новите му графики и литографии.

Заповядайте на откриването на изложбата на 31.03.2016, четвъртък, от 19:00 ч. в изложбения салон на арт галерия "Le Papillon" за едно своеобразно пътешествие, към което ни подканват творбите на Живко Мутафчиев като кадри от кинематографичен разказ за част от живота на „Човека“.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Живко Мутафчиев е роден през 1967 г. в Айтос.  През 1986 г. завършва Художествена гимназия в Казанлък, а след това Художествена академия в София в класа на проф. Стоян Стоянов.

Художникът работи в областта на живописта и графиката, като участва в множество изложби в  България  и чужбина. Работи с галерии в Германия, Франция, Холандия, САЩ, където представя  самостоятелни изложби и участва в общи експозиции.

От 1993 г. е член на фондация “Taylor”, Париж.

Негови творби са собственост на Националната художествена галерия – София, на Музея за модерно изкуство във Фонтенбло – Франция, частни колекции в Австрия, Германия, Швейцария, Гърция, Холандия, Белгия, САЩ, Великобритания, Русия, Испания.

През 2006 г. печели първа награда в конкурс на тема Комуникация, обявен от Телеком “HTP” и “Sparkasse Hannover” и “Kreissparkasse Peine” – Германия.

Живее и работи в София.


Автор:
арт галерия "Папийон"
Публикация:
30.03.2016 г. 12:25
Посетено:
1474
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23222-art-galeriya-le-papillon-predstavya-zhivko-mutafchiev-momenti