Изложби

Фотографска изложба на Роланд Сабо (Унгария) в галерия "Етюд"

"L1 Portrait Serie Photo-Exhibition" - 5 април - 16 април 2016

Фотографска изложба на Роланд Сабо (Унгария) в галерия "Етюд"


◊ СЪБИТИЕТО

На 5 април 2016 г., от 19:00 часа в пространството на Галерия "Етюд" ще се открие "L1 Portrait Serie Photo-Exhibition" - фотоизложба на Роланд Сабо - унгарски фотограф от Словакия. 

Изложбата ще продължи до 16 април 2016 г.

Изложбата се състои от серия портрети на членове и резиденти на "L1 Association" (една от най-големите асоциации за съвременен танц в Унгария), чийто член Роланд Сабо става през 2016 г. Тази серия фотографии е представена като изложба на L1danceFest в Будапеща, както и в Института "Валаши" в Прага, и в галерията на Словашкия институт в Будапеща.

През месец април "L1 Association" ще вземе участие в резидентската програма на Derida Dance Center, където ще сподели опит в рамките на работно ателие и ще работи по свой авторски проект, който ще бъде представен в пространството на танцовия център. По време на пребиваването си в София екипът на "L1 Association" ще реализира фотографската изложба "L1 Portrait Serie" в пространството на Галерия "Етюд". Фотографии ще бъдат изложени също и в Унгарския институт.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Роланд Сабо е унгарски фотограф от Словакия. Завършил е фотография в Братислава при Антон Сладек. След това продължава работата си като отваря собствено студио в Прага. Освен с фотография, се занимава и с късометражни филми. През 2011-12 г., той прави серия портрети на професионални балетисти от „Националния театър и балет“ в Прага и на други известни чешки артисти. От 2011 г. е съорганизатор на международния късометражен филмов семинар Kino Praha. Запознава се с "L1 Association" също в Прага, а през 2013 г. става официален фотограф на събитията от L1danceFest в Будапеща. През 2014 г., сътрудничеството помежду им продължава, и той създава серия портрети на членове и резиденти на "L1 Association", която българската публика ще има възможност да види в Галерия "Етюд" между 05 и 16 април 2016 г.

Автор:
Венцислава Стоянова
Публикация:
30.03.2016 г. 14:36
Етикети:
Посетено:
946
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23221-fotografska-izlozhba-na-roland-sabo-ungariya-v-galeriya-etyud