Изложби

„Корелация“ - фотографска изложба на Яна Луловска

„Корелация“ - фотографска изложба на Яна Луловска


◊ ПОКАНА

На 23 март (сряда) от 18:30 часа в Културно-информационния център на Република Македония в София ще бъде открита изложбата "Корелация" - фотографии на Яна Луловска.

Изложбата, която е част от годишната програма на Центъра, ще бъде открита от директора Васко Шутаров, а произведенията ще може да бъдат видени до 6 април, когато се закрива изложбата.

„Първата самостоятелната изложба от сбирката фотографии на младата авторка Яна Луловска със заглавие „Корелация“, се състои от двадесет диптиха, отразени от и посветени на балканския пейзаж. Чрез този жанр, както и чрез използването на старата класическа, и някога популярна благородна техника  „гумен печат“, Луловска се опитва в ерата на цялостната дигитализация/ виртуализация, чрез реактуализация на тази техника да си даде възможност преди всичко за творческа свобода, която се основава върху телесното сходство между знака и обекта, който третира.“  (Конча Пиркоска)

Яна Луловска е родена през 1986 година в Скопие, Република Македония. Завършила е художествена и приложна фотография на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ в София. До сега има реализирани няколко самостоятелни изложби в Скопие и е участвала на много групови изложби, между които и няколко в България.

Изложбата „Корелация“ е нейна първа самостоятелна фотоизложба в София.


Автор: КИЦ на Р Македония в София
23.03.2016 г. 12:32
Посетено: 688
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23174-korelatsiya-fotografska-izlozhba-na-yana-lulovska