Изложби

Галерия „Юзина“ представя „Парчета“ - живопис от Калия Калъчева

Това е десета самостоятелна изложба на художничката

Галерия „Юзина“ представя „Парчета“ - живопис от Калия Калъчева


◊ ПОКАНА

Тази вечер от 18:30 часа в столичната галерия „Юзина“ ще бъде открита изложбата „Парчета“ на художничката Калия Калъчева. Тя ще представи на публиката нови, непоказвани платна, специално рисувани за пространството на галерията и за юбилейната си десета самостоятелна изложба. Картините ще останат в „Юзина“ до 3 април т. г.

Ето какво казва художничката за изложбата си:

„Работното заглавие на изложбата беше „Всичко“, но всичко се разби на хиляди парчета и това стана по-логичното заглавие. После аз се разбих, не буквално, но нормално, като за всеки млад и търсещ човек, който постоянно се разпилява. Бездни, златни палми, стегнати залези, разлети спомени, любими панели и панелки любимки, едни човеци, други само златни. Всичко се събира в главата ти и изтича на парчета. Парче е част от цялото и целта на епицентъра е да се раздели, за да се събере и да се събере, за да се разпилее, да се внесе в друго пространство, друго течно състояние, друга пресечна точка.“

Заповядайте тази вечер в галерията на ул. „Московска“ №11 от 18:30 часа, за да споделите парчетата от живописта на Калия Калъчева.

Автор:
Николай Николов
Публикация:
17.03.2016 г. 12:45
Посетено:
1544
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23129-galeriya-yuzina-predstavya-parcheta-zhivopis-ot-kaliya-kalacheva