Изложби

DIGITAL Передвижник 2

Самостоятелна изложба на Димитър Трайчев в галерия "Графит", 24.03.-15.04.2016

DIGITAL Передвижник 2


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “Графит”

представя

DIGITAL Передвижник 2
Димитър Трайчев
2012-2015

Откриване | 24.03.2016 | 18:30

Трапезария за обмен на знания
Формат 3 | 5 | 8
Среща с Димитър Трайчев
Специален гост д-р Мария Василева (главен уредник на СГХГ)
08.04.2016 | 18:30

Понятието “оригинал” отдавна предизвиква снизходителна усмивка сред знаещата публика. В края на 50-те години на ХХ век, героите на поп-арта – Уорхол, Раушънбърг и Лихтенщайн взривиха статуквото, като реализираха своите работи в хилядни тиражи с промишлени технологии. Те възстановиха ренесансовото право на художника да мисли и издигнаха ролята на артиста над занаятчийските стандарти.

Каним Ви да се включите в DIGITAL Передвижник* Club
На тази територия понятието „оригинал” не съществува.

Digital Передвижник Club открива възможност за създаване на динамична мрежа от притежатели на дигитални визуални произведения. Кооперирането в рамките на клуба и ниските производствени разходи повдигат нивото на мобилност в съвременните пространства за обитаване, работа и свободно време. Цикличните промени в цветния баланс и префокусирането на визуалните акценти безспорно подобряват, както психологическия климат, така и позитивното излъчване на средата. За комуникация в клуба ще бъде създаден раздел в сайта www.zaftra.net

*Передвижники 
Група руски художници от втората половина на XIX век, които бойкотират официалния художествен живот и създават система от пътуващи изложби по различни градове на Империята. Сред тях са Крамской, Репин, Суриков, Васнецов, Перов, Шишкин, Левитан, Серов.

Передвижниците са близки по дух с британските прерафаелити и френските импресионисти. Те представят сцени от обикновения живот и състоянията на природата, далече от академичните стандарти, в духа на социално  ангажирания реализъм.

DIGITAL ПЕРЕДВИЖНИК 2

Тази експозиция е естествено продължение на първата част от проекта, експониран в залите на Градска художествена галерия – Варна през септември 2012 г.

Растерните изображения от тази експозиция са създадени в Photoshop, а векторните са конструирани в Corel Draw между 2007 и 2016 година. Част от тях са рисувани на терен – използван е Tablet PC – HP EliteBook 2730p, друга част е пресъздадена на стационарен компютър по аналогови скици или лични фотографии.

Автор:
Галерия "Графит"
Публикация:
16.03.2016 г. 11:26
Посетено:
1276
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23116-digital-peredvizhnik-2