Изложби

„Лицата на душата” - изложба фотография на Зафер Галибов

От 15 до 31 март в галерия-книжарница "София Прес"

„Лицата на душата” - изложба фотография на Зафер Галибов


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия-книжарница "София Прес"
представя

„Лицата на душата”

Изложба фотография на Зафер Галибов


Откриване на 15.03.2016, 18.00 ч.,
галерия-книжарница "София Прес", ул. “Славянска” 29


Работата по изложбата на Зафер Галибов е напрегната и до последната минута преди откриването ще бъде така. Това се дължи на динамичния характер на автора – енергията му непрекъснато мени руслото си, с една единствена цел – да напипа, открие, селектира най-най-най-добрия, абсолютно съвършения кадър и да го съпостави с останалите такива в експозицията.

Изложбата ще се открие на 15 март, специално е композирана за пространството на галерия-книжарница „София Прес”. Ще включва предимно черно-бели портрети (с малки цветни изключения – за акцент) на приятели и непознати, поети, писатели, миньори, клошари, художници, музиканти, заснети от края на 60-те години на ХХ век, чак до наши дни.
 
„Лицата на душата”, „Моментно фото”, „Паметта на лицата”... това са някои от заглавията, които авторът предлага, претегля и захвърля, и е разбираемо. Как с две думи да ограничиш цялата вселена от образи, които си докоснал и документирал.

Паметта на лицата (заглавието, което предпочитам) е страшно нещо, понякога до болка красиво, понякога – непоносимо безнадеждно, но така е в изкуството!

Олимпия Николова-Даниел



Автор:
Публикация:
10.03.2016 г. 14:57
Посетено:
1694
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/23073-litsata-na-dushata-izlozhba-fotografiya-na-zafer-galibov