Изложби

"Стъпка заедно" - изложба на Анна Тихонова (Беларус) и Юлиян Йорданов (България)

Изложба графика в Галерия 10

"Стъпка заедно" - изложба на Анна Тихонова (Беларус) и Юлиян Йорданов (България)


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия 10
представя

"Стъпка заедно"
Изложба графика

Анна Тихонова - Беларус
Юлиян Йорданов - България

Откриване на 25 февруари 2015, 18.30 часа (ул. "Денкоглу" 9)


На 25 февруари 2016 г. откриваме новата ни изложба. В нея ще ви представим двама автори, чиято съдба е свързана не само от интереса към изкуството - те са посветили живота си, любовта си и творческите си интереси един на друг. За крилатите мечти и възвишени пристрастия светът се оказва достатъчно малък, за да ги събере в един общ творчески път. Макар че са представители на различни художествени школи, формирани и изградени като автори под влияние на различни културни традиции, те вървят заедно в света на графичното изкуство, отдадени на майсторството в екслибриса и малките графични форми.

Анна Тихонова е представител на графическата школа на Беларус. Тя е добре познат автор в света на екслибриса. Има зад себе си участия в петдесет международни биеналета и конкурси. Удостоена е с петнадесет международни награди. Има и богат опит като изкуствовед в Музея на съвременното изкуство в Минск, където е била завеждащ научно-експозиционен отдел, и като куратор на международна екслибрис колекция на музея.

Юлиян Йорданов е много популярен извън България като майстор график, изявен в около 30 самостоятелни изложби, над петдесет участия в международни такива и към двадесет награди в различни конкурси и форуми, проведени по света.

Двама толкова популярни творци в една сфера на изкуството, изключителни различни в своята колоритност на похватите и уменията, ни поднасят насладата на своето майсторство. Срещата им на кръстопътя на изобразителното изкуство ги е повело в обща посока на творчески постижения и успехи. Това е поредното им извисяване, поредната стъпка заедно един до друг. Това е демонстрация на умения и опит и желание и стремеж към съвършенството в изкуството.



Автор:
Валерия Вълева, галерист
Публикация:
26.02.2016 г. 13:39
Етикети:
графикаизложбаСофияГалерия 10
Юлиян Йорданов
Анна Тихонова
Посетено:
1772
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22991-stapka-zaedno-izlozhba-na-anna-tihonova-belarus-i-yuliyan-yordanov-balgariya