Изложби

Изложба "Гостоприемство"

Изложба стенописи на Люба Стефанова

Изложба "Гостоприемство"


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба „Гостоприемство"

Стенописи на Люба Стефанова

Откриване на 10 февруари, 18.30 ч.
в „Галерия 10“, ул. “Денкоглу” (ъгъла с ул. „Княз Борис I“)

Изложбата продължава до 24 февруари 2016

Това е събитие, в което световете на ангелите се докосват до земните граници, за да ни направят съпричастни на един празник – празник на любовта и приятелството, на човешкото възхищение от Божието творение, и от факта,че той, човекът, участва в него като сътворец и съзидател.
       

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Люба Стефанова е художник с ясно изразени търсения и изяви в областта на християнското изкуство. Завършила е Националната художествена академия, департамент „Консервация и реставрация на произведения на живописта“. Работи като реставратор на маслена и стенна живопис, а също и по новото изписване на български православни църкви, някои от които са: църквата „Св. св. Седмочисленици“, гр. София, църквата “Св. Николай“ - гр. Челопеч, църквата “Св. Йоан Богослов“ - гр. Карнобат, църквата “Св. Й. Рилски“ - Куриловски манастир и църквата „Св. св. Козма и Дамян“ - Гигински манастир.

Наред с практиката си на професионален художник-реставратор, Люба Стефанова има самостоятелни изложби: 2003, август - Херцберг, Германия; 2005, юни - Вилньов, Франция и участия в изложби в страната и чужбина.

Участва във всички професионални форуми на реставраторите, член на ICOMOS, член на Съюза на българските художници.

Автор: Стефан Стефанов
10.02.2016 г. 00:18
Посетено: 635
Етикети: София, галерия 10, стенопис, изложба, Люба Стефанова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22885-izlozhba-gostopriemstvo