Изложби

Вила Валдберта. Фротажи.

Изложба на Соня Ковачева в Гьоте институт, София

Вила Валдберта. Фротажи.


◊ СЪБИТИЕТО

Вила Валдберта. Фротажи.
Изложба на Соня Ковачева


5 февруари - 19 март 2016
Откриване: 5.02.2016, 18.00 часа
Гьоте институт София

Изложбата на Соня Ковачева "Вила Валдберта. Фротажи" има интересна история. Тя е резултат от един мащабен проект за творчески обмен, иницииран от дружеството на жените в изкуството в Мюнхен – ГЕДОК. По покана на ГЕДОК през 2012 година осем българки, работещи в областта на визуалните изкуства и литературата, са поканени като стипендиантки във Вила Валдберта, Мюнхен. Престоят във Вила Валдберта се оказва особено вдъхновение за три от тях – Соня Ковачева, Камелия Спасова и Диана Иванова, които през 2013 година започват да работят по своя обща идея и през декември 2013 година въодушевяват гостите на Вила Валдберта с мултимедийна инсталация, включваща рисунки (фротажи), поезия и музика. В началото на 2015 година департаментът по култура на град Мюнхен публикува двуезичния каталог „Frottages and Poetry. Villa Waldberta“, който документира резултатите от тази съвместна работа.

От 5 февруари мащабните фротажи на Соня Ковачева могат да се видят в Гьоте институт в София. Само по време на изложбата ще е на разположение на редуцирана цена и каталогът.

Откриването на изложбата ще бъде съпътствано от четене на Камелия Спасова и Диана Иванова.Автор: Организаторите
31.01.2016 г. 16:16
Посетено: 941
Етикети: Соня Ковачева, изложба, Диана Иванова, Камелия Спасова, Villa Waldberta Frottages, Вила Валдберта. Фротажи, Фьоте институт
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22844-vila-valdberta-frotazhi