Изложби

Изложба в Културен център "Бялата къща", Пловдив

Съвместна изложба на Иван Краевски, Рангел Стоилов-Бачо и Аспарух Сърбов

Изложба в Културен център "Бялата къща", Пловдив


◊ ПОКАНА

Културен център "Бялата къща" има удоволствието да ви покани на съвместната изложба на Иван Краевски, Рангел Стоилов-Бачо и Аспарух Сърбов - трима талантливи и авторитетни в публичното пространство автори.

Ще се срещнем с трима творци, заредени със силни впечатления, точен рисунък и богат колорит, на елегантна и фина форма и силно емоционално въздействие. Те владеят всички възможни техники за изказ на неповторима и експресивна творческа мощ. Картините и пластиките, говорят за пътя на всеки един от тях през времето.

Колоритният резбар и скулптор, емоционалният гайдар, кавалджия и писател – Рангел Стоилов-Бачо, се представя с малки пластики в бронз. В изложените миниатюри той включва символите на древногръцката митология. Автор на няколко книги с афоризми и поезия, Бачо смята, че триизмерното пространство е космически духовно и той му е подвластен.

Всички творби на Иван Краевски излъчват мека, носталгична светлина, с която сякаш вдъхва живот на картината, показва ни полет на въображението и сила на духа. Неговите пейзажи, лазарки, момичета и голи женски тела омагьосват, те са спокойни и вдъхват надежди и очаквания. Носят очарованието на мига и красотата на деня и нощта, а може би и на вечността. Въздействието е много емоционално и едновременно с това ни показва, че красотата е навсякъде. Абстрактните работи на Краевски не са експеримент, а опит да използва канона на старите майстори и да нарисува „златното сечение".

Всички творби на третия автор - Аспарух Сърбов са обединени от силна емоция. Спомени от различни емоционални преживявания, срещи и раздели...Изложбата внушава усещане за свобода и безгрижие, а разчитането й е радост. Творец, който успява да докосне струните на щастие и спокойствие у зрителя, да го накара да се любува на пастелната мекота на цветовете, без да се вълнува и търси формата. Можем да го наречем художник на търсенията.

С очаквано възхищение и очарование, с вълнение и изненада ще се срещнем на откриването на изложбата на Рангел Стоилов-Бачо, Иван Краевски и Аспарух Сърбов на 28 януари 2016 г. от 17:00 часа в Културен център „Бялата къща", ул. "Пълдин" 12, Старинен Пловдив.

Заповядайте!


Автор:
Организаторите
Публикация:
26.01.2016 г. 11:09
Посетено:
1824
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22806-izlozhba-v-kulturen-tsentar-byalata-kashta-plovdiv