Изложби

"Hello аnd Welcome to Paris". Фотографска изложба на Никола Михов

Център за култура и дебат „Червената къща“, 20 януари – 11 февруари 2016 г.

"Hello аnd Welcome to Paris". Фотографска изложба на Никола Михов


◊ СЪБИТИЕТО

Hello аnd Welcome to Paris

Фотографска изложба на Никола Михов


Център за култура и дебат „Червената къща“
20 януари – 11 февруари 2016 г.

Откриване: 20 януари (сряда) 18:00 ч.


Центърът за култура и дебат „Червената къща” представя новата серия на Никола Михов "Hello and Welcome to Paris", заснета в дните след атентатите от 13 ноември 2015 г. В нея той поглежда зад кулисите на телевизионния продукт "На живо от Париж", към неговите лица и ключовите думи, които се запечатват в съзнанието.

Както и в предишните си проекти фотографът изненадва с подхода си към новинарските събития и изследва начина, по който реалността придобива видимите си очертания.

Езикът на медиите, за което и да е драматично събитие, е унифициран и следва правилата на редакционната рутина. Универсално изглеждащи репортери, четат предварително написани текстове, а емисиите започват с дежурното "Добре дошли в Париж", дори когато става дума за шока от терористичните атаки. Дали това е дребен пропуск на редактора, или закономерност в света на глобалната индустрия за производство на новини?

• Никола Михов ще участва в дебата „Европа след атаките в Париж“, организиран от Френския културен институт и „Червената къща“, който ще се състои на 22 януари (петък), от 18:30 ч., в залата на Френския институт на площад "Славейков".


◊ ЗА АВТОРА

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Негови работи са показвани на редица международни изложби и фестивали. Той е номиниран за наградата „Еssl Art Award” на музея за съвременно изкуство „Есл“ във Виена през 2011 г., както и за наградата на „Salon de la Photo” в Париж през 2012 г.  Неговата първа фотографска книга „Forget Your Past” (ИК "Жанет 45", 2012) е обявена за една от най-добрите фотографски книги на годината от престижното британското списание British Journal of Photography. За работата си по книгата печели Наградата за фотожурналистика на СБЖ през 2012 г, а през 2013 г. е номиниран за Deutsche Börse Photography prize, една от най-престижните награди в света на фотографията. Никола е съосновател платформата за съвременна българска фотография Bulgarian Photography Now. (www.bulgarianphotographynow.com).


* * *

Център за култура и дебат „Червената къща”
ул. "Любен Каравелов" № 15, зала „Гъливер”, зала „Бeзименна”

Работно време: всеки ден между 10.00 и 19.00 ч.

Почивни дни: събота и неделя, вход свободен. За контакти: Център за култура и дебат „Червената къща”: 02/988 81 88, Никола Михов: nikolamihov.com@gmail.com, 0882 486 522

Автор: Организаторите
15.01.2016 г. 13:01
Посетено: 666
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22727-hello-and-welcome-to-paris-fotografska-izlozhba-na-nikola-mihov