Изложби

Коледна изложба в ИСИ - София

Изложба на авторски тиражи, уникати, печатни произведения

Коледна изложба в ИСИ - София


◊ ПОКАНА

Институт за съвременно изкуство – София

Знаете какво направихме миналата Коледа

Изложба на авторски тиражи, уникати, печатни произведения

17 декември 2015 – 9 януари 2016

Откриване: 17 декември (четвъртък), 18.00 ч.

Галерия ИСИ, бул. "Васил Левски" 134 (вход откъм ул. "Екзарх Йосиф")

 

Традиционната ни коледна изложба отново представя ограничени авторски тиражи (и уникати) от някои от най-известните съвременни български художници. И тази година ИСИ – София продължава да популяризира съвременното изкуство по подходящ за коледните и новогодишните празници начин – предизвикателно като съдържание, авангардно като форма и достъпно като цена.

Тъй като изложбата се случва в Галерия ИСИ едновременно с експонирането на проекта „Socio-fiction“ на Збинек Баладран (Чехия), тя прие по-скромна от обикновеното форма на „извадка“ от предишните издания. Но участниците са много, а представената от тях „продукция“, тясно свързана с индивидуалния им творчески език, е невероятно разнообразна: от самоиронични картички, през полезни битови предмети, забавни „джаджи“, дизайнерски обекти, скулптурки, фланелки, магнити, каталози и други публикации, чак до живописни платна. 

Присъства и „Нещо лично, нещо общо (във вързоп)“, 2007 г. – колекция от произведения на членовете (и дори вече бивши членове) на ИСИ, създавана в тираж 20+5AP, някои от екземпляри от която са в едни от най-престижните частни и публични колекции.

Компактни, привлекателни и не особено скъпи, обектите са художествени произведения, които същевременно имат качествата на музейни сувенири, донасящи по-близо до всички ни аурата на съвременното изкуство.

В сезона на празниците попълнете колекциите си, започнете нови, обърнете се към изкуството, то не отегчава и не остарява!


Автор:
ИСИ - София
Публикация:
15.12.2015 г. 15:54
Посетено:
1061
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22625-koledna-izlozhba-v-isi-sofiya