Изложби

"Просто Коледа" - обща изложба живопис и графика

12 декември 2015 – 31 януари 2016, галерия "Париж"

"Просто Коледа" - обща изложба живопис и графика


◊ ПОКАНА

Галерия „Париж“
представя

„Просто Коледа“ (Just Christmas)

Обща експозиция – живопис и графика


12.12.2015 – 31.01.2016


На 12 декември 2015 столичната галерия „Париж“ открива своята традиционна зимна изложба, този път под заглавието „Просто Коледа“.

Участват всички основни автори на галерията.

Творящите в полето на наивизма - Росен Рашев-Рошпак, Димитър Вецин, Петър Димов, Василевса, Севда Потурлян и Анета Яламова, на хиперреализма, сюрреализма и магическия реализъм – Бойко Колев, Андриан Бекяров, Мирослав Иванов, Кирил Митовски и Георги Йорданов, графиците – Иван Нинов и Димитър Каратонев, както и художниците живеещи в чужбина – Руслан Котев, Цветомир Асенов, Петър Бояджиев, Даниела Зекина и литовката Ролана.

Вероятно интерес за почитателите на галерията ще представлява и „завръщането“ на Богомил Арсов, стиймпънк творбите на Димитър Минков, както и гостуващото участие на художниците Биляна Бъчварова, Клементина Манчева и Иван Стратиев.

Коледният дух на изложбата се подчертава както от топлата цветова гама на творбите, така и от темите с прелитащи ангели, свирещи музиканти, зимния сняг, старата църква и милите спомени от старите фотоапарати, книги и фотографии.

Откриването на изложбата е част от събитието „Съботен арт брънч“ в осемте галериите на ул. “Цар Самуил“, което ще продължи през целия ден от 11.00 до 18.00 ч. и ще има специална отстъпка 12% на всички произведения на изкуството.

Каним нашите и не само нашите клиенти, ценители и почитатели на българското изкуство на топла чаша чай или кафе, както и на традиционното червено вино.

Изложбата „Просто Коледа“ може да се разгледа и онлайн в сайта на галерията www.gallery-paris.com



Автор:
Надя Павлова
Публикация:
10.12.2015 г. 15:56
Посетено:
1002
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22590-prosto-koleda-obshta-izlozhba-zhivopis-i-grafika