Изложби

"Изходи към бъдещето" - изложба на студенти от ателиетата по керамика на НБУ

10-30 декември 2015 г., Галерия „Индустриална“

"Изходи към бъдещето" - изложба на студенти от ателиетата по керамика на НБУ


◊ СЪБИТИЕТО

Изходи към бъдещето

Изложба на студенти от ателиетата по керамика на НБУ

10-30 декември 2015 г., Галерия „Индустриална“


На 10 декември от 17:30 часа в Галерия „Индустриална“ (ул. "Индустриална" №11) ще бъде открита изложбата „Изходи към бъдещето“ на студенти от департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет.

Експозицията е резултат от професионалния стаж по керамика и порцелан в завод „Идеал стандарт“ – гр. Севлиево от последните 3 години. Стажът е първият по рода си, провеждан от студенти по керамика от висше учебно заведение на територията на завода. Ръководител на проекта e доц. д-р Моника Попова.                                

Всичките 120 артикула ще се представят в една от най-престижните галерии в България – галерия „Индустриална“.
Основната глазурна техника, изпълнена при декорирането е на prima vista и не подлежи на корекция, което я прави трудна за реализиране, но е една от най-важните в технологично отношение.

За реализирането на стажа и осъществяването на изложбата благодарим на: Директора на завода - г-н Валентин Ганев; както и на: Светла Георгиева, Ирина Колбасова; на целия творчески и професионален екип на завод „Идеал стандарт“, гр. Севлиево; както и на институциите: Завод „Идеал стандарт“, НБУ, СБХ и галерия „Индустриална“.

Изложбата ще може да бъде разгледана до 30.12.2015 г., всеки ден от 11:00 до 17:00 часа.

Автор:
НБУ
Публикация:
09.12.2015 г. 11:46
Етикети:
Посетено:
1354
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22575-izhodi-kam-badeshteto-izlozhba-na-studenti-ot-atelietata-po-keramika-na-nbu