Изложби

"Къщата на художника" - изложба на Димитър Вецин

Картини на художника наивист в галерия "Париж"

"Къщата на художника" - изложба на Димитър Вецин


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Париж"

представя

Димитър Вецин

"Къщата на художника"

живопис

24.11.2015 – 10.12.2015

Откриване: 24.11.2015 (вторник), 18-20 часа – Галерия "ПАРИЖ", ул. "Цар Самуил" 47, София

На 24 ноември в галерия „Париж“ за трети път ще се проведе самостоятелната изложба – живопис на един от любимите художници на българската публика – Димитър Вецин, който тази година навърши 65 години.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата ще бъде с леко ретроспективен характер и ще покаже както нови творби от 2015 г., така и картини рисувани през последното десетилетие, като по този начин зрителят ще може да проследи различните периоди, през които е преминавал авторът.

Не случайно заглавието на експозицията е „Къщата на художника“ – това е картина изобразяваща една голяма масивна стара къща, в която видинските художници са се събирали навремето да рисуват своите картини, да общуват помежду си и да търсят неуловимите трептения на своя свят. Там преминават едни от най-хубавите години на автора и така този своеобразен за времето си културен дом, е белязал до голяма степен живота и творчеството на Вецин.

Почитателите на изкуството на Вецин ще се срещнат отново с пасторалните есенни топли пейзажи, с неизменните уютни красиви зими и с горещите летни вечери. Ще се събира царевицата, ще се къса черното сладко грозде, ще се прибира сеното и разбира се, ще се прелее плавно в празничната и изпълнена с любов зима.

Нека заедно да посрещнем предстоящите зимни празници, споделяйки тази цветна, стопляща и ликуваща изложба!

Експозицията може да бъде разгледана до 10 декември, както и онлайн в сайта на галерия „Париж“ (www.gallery-paris.com).

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
23.11.2015 г. 21:33
Посетено:
1878
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22450-kashtata-na-hudozhnika-izlozhba-na-dimitar-vetsin