Изложби

Изложба "Без концепция"

Началото на Есенния салон на галерия A&G Art Meeting, Варна

Изложба "Без концепция"


◊ ИЗЛОЖБАТА

"Попитах веднъж един мъдър жител на днешния ден за какво, по дяволите, са ни рамките? Стари, шаблонно скроени и никому ненужни, стереотипи, смазващи и най-лекия полъх на свободната мисъл... Рамките, каза той, рамките са ни много важни. За да излизаме от тях!"

Спонтанно написаните на ръка думи на скулптора Анна Николова послужиха за мото на една нова, мащабна изложба, която скоро ще бъде открита във Варна. Галерия A&G Art Meeting представя „Без концепция”.

На 20 ноември 24-ма български артисти от различни поколения (от студенти до утвърдени художници с богата биография) подреждат скулптури и рисунки в пространството на Градската художествена галерия – Варна.

Час след вернисажа, от 19 ч. предстои среща-разговор с Николай Тодоров и Емил Попов на тема “Модернизъм в поезията и скулптурата”.

Изложбата поставя началото на Есенния салон на галерия A&G Art Meeting. В къщата на “Братя Шкорпил” 13 очаквайте още интересни събития.

Специален акцент в програмата и своеобразно продължение на изложбата “Без концепция” е експозицията на двама от най-младите скулптори, ученици на проф. Емил Попов – Мартиан Табаков и Мартин Трифонов. Те ще се срещнат с публиката на 24 ноември от 18 часа.

Две литературни вечери доизграждат есенната концепция на елегантното художествено пространство A&G Art Meeting:

. На 21.11. от 18 часа издателство “Гутенберг” представя книгите на Росалия де Кастро, Еудженио Монтале и Роберто Арлт;
. На 01.12. в същия час варненката Емануела Мутафова представя премиерно книгата на своя баща Иван Мутафов “Морето в народните песни на най-южните славяни”.


Автор:
Галерия A&G Art Meeting
Публикация:
16.11.2015 г. 13:07
Посетено:
863
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22382-izlozhba-bez-kontseptsiya