Изложби

Арт Галерия "Ларго" представя Юлиан Йорданов „Време за ново начало”

Изложба - графика и рисунка

Арт Галерия "Ларго" представя Юлиан Йорданов „Време за ново начало”


◊ СЪБИТИЕТО

Арт Галерия "Ларго" представя

Юлиан Йорданов
„Време за ново начало”

Изложба – графика и рисунка


05–25 ноември 2015


От 05 ноември 2015 г. Арт галерия “Ларго” ще представи за трети път със самостоятелна изложба в своите салони виртуозния български график Юлиан Йорданов. Експозицията с графики и рисунки носи знаковото заглавие „Време за ново начало”. Събитието е последната за годината от поредицата изложби, които ловчанлията представи в цялата страна в навечерието на своя петдесетгодишен юбилей, който ще отбележи в средата на декември.  

В експозицията ще видим както съвсем нови рисунки, подготвени специално за изложбата във Варна, така и по-стари творби на художника – литографии и екслибриси, които до този момент не са показвани пред варненска публика.
    

◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Юлиан Йорданов е роден на 16 декември 1965 г. в град Ловеч. През 1986 г. завършва Художественото училище „Илия Петров“ в София, а през 1995 г. се дипломира в НХА „Николай Павлович”, специалност „Графика”, с преподавател проф. Петър Чуклев. Юлиан работи в областта на графиката и екслибриса. От 1996 г. досега има над 25 самостоятелни изложби в престижни галерии във Варна, Бургас, Пловдив, София, както и в галерии в Ерфурт, Германия, Анкара и Измир, Турция, Антверпен, Белгия, Минск, Беларус и Тианджин, Китай. Художникът има над 40 участия в най-престижните световни графични форуми, конкурси и биеналета за графика и екслибрис в Китай, Турция, Япония, Полша, Унгария, Италия, България, Швейцария, Словакия, Чехия, Белгия, Франция, Испания и други страни, където жъне невероятни успехи, става любимец на известни колекционери на екслибрис от целия свят и печели над 20 различни награди. Част от тях са Почетен диплом и Наградата на Президента на Асоциацията на американските графици г-н Мартин Ливайн на 8-то Международно биенале на графиката във Варна през 1995 г., Първа награда на Първото международно състезание за екслибрис в Анкара през 2003, Първа награда на 32-та FISAE EXLIBRIS EXHIBITION в Пекин, Китай (2008), Специалната награда на Музея за графично изкуство на 33-та FISAE EXLIBRIS EXHIBITION в Истанбул (2010). Юлиан печели Почетен диплом на престижни форуми в Гнезно, Полша, Лефкада, Гърция, Синт Никлаас, Белгия, Анкара, Турция, Оренсе, Испания, Специалната награда на 4-та Международна изложба на миниатюрата в Лондон през 2000 г. и много други. Живее и работи в София.

Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
05.11.2015 г. 15:42
Етикети:
Посетено:
2213
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22287-art-galeriya-largo-predstavya-yulian-yordanov-vreme-za-novo-nachalo