Изложби

Откриване на изложбата „Изкуство и оцеляване” на Борис Делчев и екип

Изложбата без куратор в галерия „Етюд” показва изкуството като потребност и оцеляването като ситуация

Откриване на изложбата „Изкуство и оцеляване” на Борис Делчев и екип


◊ СЪБИТИЕТО

На 30 октомври от 18:30 часа, в галерия „Етюд” на улица „Ц. Церковски” 34 (пл. "Журналист") се открива изложбата на Борис Делчев и екип: „Изкуство и оцеляване”.  

В рамките на изложбата ще видим общите проекти  и самостоятелни работи на  деветте художници, реставратори и декоратори от екипа на Борис Делчев и екип: Маша Бакалова, Мира Тишева, Анна Пелтекова, Петя Денева, Йордан Тодоров, Рами Джазмати, Вацлав Копецки, Нели Копецки.

Изложбата е без кураторска селекция и ще събере на едно място личните работи на художниците, правени за удоволствие, и работи, правени за оцеляване – по поръчки на частни клиенти от Ню Йорк, Маракеш, Истанбул, Лондон, Париж.


„Изкуството се опитва да оцелява дори и когато е хванато в рамката на безмилостно безмозъчна поръчка. Намира си начини да избуи. Такива са и декораторите – изобретателни, издръжливи, едновременно изящни художници, ваятели, хамали, мазачи, разбърквачи и често – екип за спешна полева медицинска помощ. Защото условията винаги са вече дадени, въпросът е какво ще успеят да направят в тях и въпреки тях „Борис Делчев и екип”.
Ани Васева

„Изкуството като потребност и оцеляването като ситуация. Ако приемем изкуството като евентуална необходимост, а оцеляването като възможна извънредност, то можем да кажем, че изкуството е всекидневно упражнение, а оцеляването - евентуална изключителност, която може да се избегне. И за да не се стигне до недоразумения, ние сме решили да устояваме на всякакви предположения и обяснения. Обаче се терзаем, че нещата при изкуството и оцеляването може да се оспорват, разменят или неглижират.”
Галина Борисова

Втората изложба в галерия "Етюд" е организирана от Фондация "Етюд", Ани Колиер и Галина Борисова.

Изложбата ще гостува на галерията от 30.10.2015 до 01.01.2016 г.

Галерията е отворена от понеделник до петък (15:00-18:00 ч.)

 Автор: Михаела Люцканова
29.10.2015 г. 13:09
Посетено: 924
Етикети: Галина Борисова, изложба, галерия Етюд, Ани Колиер, Борис Делчев, Изкуство и оцеляване
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/22236-otkrivane-na-izlozhbata-izkustvo-i-otselyavane-na-boris-delchev-i-ekip